Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се бракува кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се бракува кола?

Освен номера и талони , друго нужно ли ми е?

Re: Как се бракува кола?

snaiperisto написа:
    Не, но бракувана кола после не може да се възстанови
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
      snaiperisto написа:
      Не, но бракувана кола после не може да се възстанови
      Що да не може? В последно време застрахователите за да ти платят колата по тотална щета те карат да я бракуваш,след това ако си я оправиш минаваш Технотест,после нова регистрация и т.н и си готов,така че явно може и после да се пусне в движение.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Не би трябвало да не може. В крайна сметка, доколкото знам колите нов внос пак са свалени от отчет - бракувани и когато пристигнат тук ги регистрираме наново. В смисъл, че една кола без номера си е кажи-речи едно парче желязо, на което собственика казва, това е кола- минава преглед и т.н., регистрира и наистина тогава става кола.

Коментар

snaiperisto написа:
          Трябва и документ от фирма за вторични (примерно Надин идват с платформа,товарят,плащат и дават този документ),за да я отпишеш в данъчното (срока мисля,че е един месец от бракуването),иначе си я водят на отчет и си искат данъка (този в общината, който много от нас не плащат...)

Коментар

Това е от официалната страница на КАТ Раздел III. Прекратяване регистрацията на моторните превозни средства и ремаркетата, теглени от тяхЧл. 18. (1) Регистрацията на превозно средство се прекратява:1. с писмено заявление, подадено от собственика;2. след писмено уведомяване за изплатена тотална щета от лицензиран застраховател - за превозно средство, неподлежащо на възстановяване или разкомплектовано за продажба на части от застрахователя;3. (нова - ДВ, бр. 20 от 2008 г.) след писмено уведомление за регистрация на превозното средство в държава, член на ЕС или на ЕИП.(2) При прекратяване на регистрацията по ал. 1, т. 1 собственикът посочва обстоятелствата, поради които се иска прекратяването на регистрацията, и представя доказателства, че превозното средство е прието за разкомплектоване и съхраняване в определено за това място или частен имот, че се изнася от страната или че е откраднато.Чл. 19. (1) При прекратяване на регистрацията се представят табелите с регистрационен номер и свидетелството за регистрация.(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Ако табелите с регистрационен номер са откраднати или изгубени и отговарят на действащия БДС или Регламент (ЕО) № 2411/98 на Съвета от 3 ноември 1998 г., прекратяване на регистрацията се извършва след обявяването им за издирване в съответните структурни звена на МВР.(3) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Ако табелите с регистрационен номер са откраднати или изгубени и същите не отговарят на действащия БДС или Регламент (ЕО) № 2411/98 на Съвета от 3 ноември 1998 г., прекратяване на регистрацията се извършва след писмено деклариране на тези обстоятелства от собственика.(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Представените табели се изземват и унищожават.(5) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Част първа от свидетелството за регистрация се маркира като невалидна и след това се връща на собственика, а част втора се прилага към заявлението за прекратяване на регистрацията.(6) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) При прекратяване на регистрацията поради напускане на страната част първа и част втора на свидетелството за регистрация се маркират като невалидни и се връщат на собственика. Копие от свидетелството за регистрация се прилага към заявлението за прекратяване на регистрацията.Чл. 20. Регистрацията на откраднато превозно средство се прекратява след обявяването за издирване по писмено искане на собственика или на лицензиран застраховател, изплатил тотална щета. Данните се нанасят върху носителя на информация по отчета.Чл. 21. (1) Възстановяване на регистрацията може да се извърши при поискване от собственика с данните от отчета на превозното средство по реда на чл. 14-17.(2) Използването на рама и двигател от превозни средства с изплатена тотална щета се допуска след писмено съгласие на застрахователя.(3) Възстановяване на прекратена по чл. 20 регистрация на превозно средство се извършва след прекратяване на издирването и писмено съгласие на застрахователя, ако е изплатена тотална щета.(4) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Използването на рама или двигател от регистрирано превозно средство се допуска след прекратяване на регистрацията му или след регистриране смяна на рамата (двигателя) с друга.http://www.kat.mvr.bg/act_I-45.htm

Коментар

boy123 написа:
              snaiperisto написа:
              Трябва и документ от фирма за вторични (примерно Надин идват с платформа,товарят,плащат и дават този документ),за да я отпишеш в данъчното (срока мисля,че е един месец от бракуването),иначе си я водят на отчет и си искат данъка (този в общината, който много от нас не плащат...)
              Не трябва документ от вторични, никой не може да ти каже какво да правиш с колата си.Просто в КАТ те карат да напишеш, че колата няма да стои на улицата, а ще е в частен имот.Но никой не проверява после, моята си стоя почти година пред къщата.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                Не трябва документ от вторични, никой не може да ти каже какво да правиш с колата си.Просто в КАТ те карат да напишеш, че колата няма да стои на улицата, а ще е в частен имот.Но никой не проверява после, моята си стоя почти година пред къщата.
                http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm"Протокол за брак" откъде се взима?В данъчното (или НАП,както е вече) искат такъв,за да я отпишат,иначе си искат данък МПС.

Коментар

boy123 написа:
                  trace написа:
                  http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm"Протокол за брак" откъде се взима?В данъчното (или НАП,както е вече) искат такъв,за да я отпишат,иначе си искат данък МПС.
                  След като я 6ракуваш в КАТ и ти надупчат големия талон, с него отивашв о6щината където плащаш данъците на колата. От там си взимаш една 6ланка за отписване и си я подаваш. За 5 мин ра6ота.
                  Ex Fiat 126P
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Опитвам се да помогна на човека,а не да споря.Може да е било така преди 1-2 години,но вече не е .Ето и друго мнение: http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=61219.0

Коментар

boy123 написа:
                      Опитвам се да помогна на човека,а не да споря.Може да е било така преди 1-2 години,но вече не е .Ето и друго мнение: http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=61219.0
                      Колегата не е казал нищо повече от мен. Просто казвам, че никой не те кара да си давашколата на вторични, спокойно може да си я оставиш у вас (или на улицата).Колата в общината се отписва с големия талон (продупчен в КАТ)Този протокол за брак за който говориш, най-вероятно е ако си дадеш колата на вторични ите вече се разправят в КАТ.
                      Ex Fiat 126P
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

аз я пракувах мойта в последните дни годината за да не плата още 1 данък /93лв./.Та колега нз.ти защо бързаш да я бракув.така и така ше требва да платиш за таз година.Значи отиваш в КАТ с номерата и талоните и подаваш молба,бланка ли ко беше вече забр.,че искаш да я бракув.От там на едното гише после на друго за друго и отиде полвин ден.добре че бехме 2ма, 1ния на банката,касата другия на гишето за процедурата коят искаш да направиш.После на др.гише оставаш номерата връщаш се на 1то място белешката даваш и отиваш вече да си земеш срезания голем талон.Аве голема занимавка,базиках се там с др.клиенти-чакащи,че требе да идваш тук с хляб и вода за да си свършиш раб.Пари пак отиват там 20-30 лв.некаде.Ма аз преди да отида ми казаха,че требвало да си плата данъка за мин.година и минах го платих,но май не ми го искаха.А от КАТ си тръгваш с резания талон и декларация или нещо такоз,че МПСто е бракувано за пред Даначното,но ако не си го платил нема да ти я освободят от данак.Значи направи си и копие на документа че е бракув.колата щото ако е заради застраховка ше ти требе пред тях.Аз го дадах в данъчното, че после зор да ми дезархивират и да ми дадат копие.Щото шибаняците тук от клона на мойте застрахов. немало кой да ми каже къв що документ ше ми искат те за да ми платат щетата.Аве луда раб.,бех луднал.

Коментар

Working...
                        X