Колеги,да ви попитам на Пунто 1.6 мк1 нормално ли е алтернатора да е от Пунто МК2 ??Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за алтернатор
Collapse
X
-
Значи,извинявам се за неяснотата Днес ходих да си купя алтернатор,понеже моя спука корпуса поради блокирал лагер.Бях се уговорил с продавача по телефона за алтернатор чисто нов за 150 лв и уговорката да донеса стария .. Та отивам аз днеска на сливница и раковска ,показах му счупения алтернатор и се оказа че на мойто пунто (1994г МК1) не е същия ,а такъв се слага на следващото поколение пунто...Минах с 170 рециклита + моя .. Мислълта ми беше дали на всички 1.6 мотори се слагат такива алтернатори.. Надявам се да съм по ясен
Коментар
-
stefkolev написа:Доколкото знам са два вида алтернаторите вентилиранаи и невентилирани(демек с дупки и без дупки по предния капак на око поне е това разликата)това е при Мк1 за Мк2 незнам.Тези вентилираните явно са слаби точно при предния лагер.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Алтернатор от Италянеца 40до 60 лв зависи как се договорите и за кой моделе Фиат ако го имат ще е по евтин ако е екзотичет по скъпо Незнам що ги рециклирате като счупен корпус нема кво да се прави направо други винаги го взимате суговорката да може да го върнете
Коментар
-
Re: Питане за алтернатор
ivan_cirkov90 написа:Колеги,да ви попитам на Пунто 1.6 мк1 нормално ли е алтернатора да е от Пунто МК2 ??
Коментар
-
[.. Няма значение важното е,че сега не се чува двигателя как работи :P пак трябва да свиркам на разхождащите хора по плътното за да чуят,че за тях има кола :D[/quote]Колега, с тия думи ме заинтригува. Искаш да кажеш, че със стария ти алтернатор колата е работила по шумно ли? Защото и аз като смених преди година и половина моя алтернатор поради същата като при тебе причина-спукан корпус имам чувството, че колата започна да работи по-лошо, демек по-шумно и да има лека вирация във волана. И това не е всичко-даже почти непрекъснато с малки изключения ми трептят/примигват , макар и доста слабо фаровете и лампите в купето когато работи колата. Това последното се вижда само на тъмно и почна да го прави малко след като смених алтернатора. Иначе алтернатора е мерен и зарежда напълно нормално и досега с паленето не съм имал проблеми. Та се чудя дали да взема да пробвам с друг алтернатор дали колата ще се държи по същия начин ако не, значи го сменявам, ако да, значи проблема при мене е друг.Преди да пуснеш пост - прегледай го дали изглежда така както искаш да изглежда.Модераторски екип на fiat-bg.orgФиат Пунто 1,2 HSD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар