Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя на Темпра 1,6 бензин-прекъсва и гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря много за съвета. Да ви кажа честно вероятно е нещо от този род защото колата ту стои на 400 об/мин ту отива на 1200об/мин. И ние с колегите се чудим защо го прави и не можем да разберем. На карбуратора има 2 датчика някакви но не знам дали за тях ми говорите.Ще ме светнете ли по-точно къде се намира и дали мога сам да го проверя по някакъв начин че нали ги знаете майсторите като им кажеш нещо и те почват "ти като знаеш толкова оправи си я сам". Гледам че и те се нервят щото не могат да и открият проблема и става една... Ако е той ще съм ви много задължен.
    Фиата в никакъв случай не е за подценяване.

Коментар

Колеги ако ми говорите за 1 кръгло нещо с 2 ушички за болтчетата и от средата му стърчи около 5 милиметра метална част малко по-дебела от кибритена клечка ,да знаете че е сменено и то. Този датчик го сменихме последно. Той е с 40 см кабел с 2жила в него и се поставя от горе и малко в задната част на двигателя над съединителя. Струваше май 40 лв и след смяната му проблема си остана. Не знам само дали писах по-рано че като ни даде разход 50 на 100 в купето много миришеше на бензин но беше нощ и гледахме само как да се приберем и не съм оглеждал двигателя за да ви кажа от къде е.

Коментар

Аз имам същия автомобил и имах същия проблем. Оказа се, че е скъсана жичка на буксата КЪМ бубината. Те са четири жички и едната беше прекъсната. Едвам открих проблема. Сменях бензинови помпи и какво ли не. От тогава (4 години) не съм имал такъв проблем. Така, че провери и това.
        Айде нема нужда

Коментар

За 4-те цветни кабела в онази намотка преди бубината ли имаш в предвид или за самата бубина? Ще проверя всичко. От 2 дена колата се държи по-добре но още се усеща предърпване. В карбуратора влизат 2 кабела - единият е за електронен жигльор май а другия някой знае ли за какво е?

Коментар

За 4-те цветни кабела преди бубината. За втория въпрос не знам.
            Айде нема нужда

Коментар

благодаря

Коментар

Да ви кажа колеги проблема май ще излезе от запушено мъркуче за излишното гориво. Още прекъсва на моменти но за 800 км не е спряла нито веднъж.струва ми се,че беше запушено и от както го продухах проблема се оправи. Нивото на горивото в карбуратора също беше високо и него регулирахме и сега колата е много по-добре. Сега леко прекъсва на моменти но мога да каже че почти не е проблем. Разхода и също влезе в нормите. Мога да кажа че много ми помогнахте. Благодаря на всички които писаха по темата. Не са излишни и още съвети но смятям, че големиат проблем е вече решен. Успех на всички в ремонтите и пишете в сайта - можете да научите много.

Коментар

Working...
                X