Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Фиат Барчета

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Фиат Барчета

Здравейте бъдещи колеги. До няколко дни ми предстои закупуване на Фиат Барчета, но съм е харесала по интернет и то само на снимки. Не е правен оглед на място. Искам да ви помоля за съвет и евентуани насоки на какво да се наблегне при огледа. Много благодаря предварително

Здравей, малко извън темата, но моделът се казва БарКета. Пожелавам ти да намериш хубав автомобил! Наблегни на всички електрически системи, дали работят, от-до. Това е лек съвет от мен.

Коментар

Ако двигателя е 1.8, вземи с теб някой, който има опит с такъв двигател (131 коня). Продавачите имат навика да пропускат особеността му (вариатора). Износва се и почва да тропа. Не че не се сменя - сменя се, но струва 250-300лв.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Не се плаши - освен че тропа вариатора, нищо друго не следва от тропането. Моят си тропа вече 2 години.Така е само 3-4 секунди след паленето. Неприятно е, но не е опасно.Къде ще гледаш колата? Може някой колега от форума да помогне? Имаме навсякъде "наши" хора

Коментар

Този,вариатор,като не работи,не дава ли по-голям разход на гориво и неустоичиви ниски обороти?Какво точно му се разваля?С чистене не може ли да се оправи,или ремонтен комплект нещо?Всъщност,едва ли е задължително да е развален.Братовчеда имаше Купе с този двигател и каза,че по-здрава кола не е имал,караше е около 2 години,а е сменил около 15 поне,от почти всички марки и класове.От какво е окачването на Баркетата?Има ли нещо общо с Пунто/Браво? Как е с разхода-градско/извънградско?Дайте да помогнем на девойката...
          Barchetta "98 , Vitara "97

Коментар

nikman написа:
            Този,вариатор,като не работи,не дава ли по-голям разход на гориво и неустоичиви ниски обороти?Какво точно му се разваля?С чистене не може ли да се оправи,или ремонтен комплект нещо?Всъщност,едва ли е задължително да е развален.Братовчеда имаше Купе с този двигател и каза,че по-здрава кола не е имал,караше е около 2 години,а е сменил около 15 поне,от почти всички марки и класове.От какво е окачването на Баркетата?Има ли нещо общо с Пунто/Браво? Как е с разхода-градско/извънградско?Дайте да помогнем на девойката...
            Има ремонтен к-т за вариатора- струва около 15-20лв, но ефекта от него не е дългосрочен (около 5000км изкарва). Целият вариатор нов струва около 300лв. Окачването е като на Пунто МК 1. Аз съветвам такава кола задължително да се застрахова- рядка е и части по моргите за нея много рядко има, а новите са цифра пари. Тоест блъсне ли се, много се плаче после. Като обслужване: ангренажен к-т с 2-те ролки около 200лв (оригинал); масло се препоръчва полусинтетика и по-специално Фиат препоръчват Селения, а какво ще се сложи е по избор на собственика; филтрите са около 60лв всичките (маслен, въздушен, горивен, филтър купе). Свещите са по около 10лв бройката. Кабели не се сменят тъй като колата е с бобини- те специално трябва да се огледат внимателно: да няма прекъсване на мотора, придърпване и тем подобни. Надявам се да съм бил полезен.
            ex. Fiat Marea 1.6 16V
            ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
            Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Благодаря за всички мнения и препоръки до момента, ще имам напредвид всичко споменато от вас при огледа. :D

Коментар

Фиат Баркета освен с двигател 1.8 16V -131 к.с няма.
                COUPE 1.8 16V
                Volvo XC90 T6

Коментар

Вече взех Баркета-на аватара ми е!Благодаря!
                  Barchetta "98 , Vitara "97

Коментар

Working...
                  X