Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ulysse 2.0 JTD 99г. Как се сваля горивната помпа ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ulysse 2.0 JTD 99г. Как се сваля горивната помпа ?

Здравейте колеги, вчера ми светна лампата на компютъра и колата "заби" муцуната... все едно съм и изключил запалването.Закачихме я на диагностика и няма никакви грешки, обаче не се чува помпата. Преди като дам на контакт около 4-5 сек. се чува да бръмка горивната помпа, сега не.Някой свалял ли е помпа и как става - махнах седалките, обаче не се вижда никакъв отвор от които да се докoпа пущината.И знаете ли кой предпазiтел е за нея.Благодаря предварително за всяка полезна информация.
    "ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
    кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD

Ако е като на Ланча Зета 2.0Т - трябва да свалиш резервоара и от тогава да извадиш помпата. Горивопроводите са на бързи връзки, така че внивай като ги разкачаш.

Коментар

Благодаря колега, аз вече си смених помпата и колата е в движение, но колкото до тези на които предстои такава операция....Задължително се сваля резервоара, помпата е в него в т.н. кошница заедно с поплавъка.Другото което искам дебело да подчертая - не се хващайте на думите на повечето продавачи че помпата за дизел и бензин след като изглежда по един и същи начин е еднаква... определено не е !!!Колкото до ценовия диапазон - започват от 80лв. /китайка и за безнин/ и завършват с 487лв. - БОШ /без гаранция/.Всеки сам да си прецени каква да си купи .Успех на всички захванали се с тази гадна операция /и миризлива - омирисах се на нафта за месец напред.../
      "ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
      кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD

Коментар

Working...
      X