Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с изпускателна система (двуцевка) фиат браво 1.6 96г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с изпускателна система (двуцевка) фиат браво 1.6 96г

здравеите проблема ми е следният!от където излзиат тръбите за ауспуха двуцевка мислиа че така се казва, от там излизат страшен шум и гурмежи по време на движение и на място все едно са се откачили тръбите от двигателялесно ли се заварява или ремонтира този проблем?някои от вас имал ли е подобен проблем и как е решен?благодаря

Ако е по тръбите се заварява с телоподаващо,но ако е по колектора се сменя целия че не подлежи на заваряване.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
      Ако е по тръбите се заварява с телоподаващо,но ако е по колектора се сменя целия че не подлежи на заваряване.
      целите колектори ли се сменят?

Коментар

Изпуснала ти е гарнитурата и при мен беше така тя срува до 10лв. но ремонта е скъп кум 40лв. но ако се скъса болт става към 60.. Но, на мене един пр ми го направи са нямам никакви проблеми

Коментар

toivo88 написа:
          Изпуснала ти е гарнитурата и при мен беше така тя срува до 10лв. но ремонта е скъп кум 40лв. но ако се скъса болт става към 60.. Но, на мене един пр ми го направи са нямам никакви проблеми
          от една гарнитура да гърми и ръмжи толкова м/у от двуцевката бие страшна струя с горещ въздух това нормално лие ?лесно ли се прави този ремонст с смяната на гарнитура

Коментар

Нормално е да ръмжи и то доста на мен ми беше опушило сичко около свръзката ремонта не е толкова труден колкото ако се скъса някои болт при мен се скуса само един ....

Коментар

toivo88 написа:
              Нормално е да ръмжи и то доста на мен ми беше опушило сичко около свръзката ремонта не е толкова труден колкото ако се скъса някои болт при мен се скуса само един ....
              няма ли някакви симптоми таия гърнитура всичко се случи изжеднъжминах през неравен участък това е само !!!!!!!!!

Коментар

От гарнитурата е,тя струва 2,50 обаче за да е сменят ти искат 30-40лв възможно е и от меката връзка да е
                Peugeot 307 2.0i ГИ
                ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

При мен беше постепенно, можеш ли да локализираш мястото от където изпуска .... Като е запалена колата отвори и виж, ако е от свръзката между колекторите и двуцевката е гарнитура при мене е на 3 болта (пунто)!!!

Коментар

toivo88 написа:
                    При мен беше постепенно, можеш ли да локализираш мястото от където изпуска .... Като е запалена колата отвори и виж, ако е от свръзката между колекторите и двуцевката е гарнитура при мене е на 3 болта (пунто)!!!
                    точно там буботи тръбата или тръбите които излизат от двигателя и продалжават кум ауспуха и духа страхно много от там но не видях да пуши то беше и малко тъмно вече звукъ е все едно да нямаш някое от гърнетата по системата

Коментар

колега аз имах същия проблем след удар по горските патеки на селото ми и в последствие се оказа спукани изпускателни колектори и двуцевка свали тази металната маска която е над колекторите и огледан двуцевката с огледалце от от към закрепването и с колекторите от долната страна иначе се сменя всичко лесно просто трябва да накиснеш болтовете повечко с вд 40 аз лично сменявах и двете не изисква кой знай какви умения ако имаш някакви запитвания пиши Л.С.
                      1.6 16v 96 г. 103 hp.
                      България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
                      Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

На моята се нацепи материала точно около резбовото съединение на ланда сондата. По ръба на самата заварка . Явно при направата добавачния материал който е ползан на телоподаващото не е бил какъвто трябва, Всичко се беше напукало като паежина. Заварих го отново и вече година няма грижа. Ма и доста трудно открих къде ми е проблема щото си знам че имам скъсана шпилка на колектора но тя духа от там докато е студена и после спира но тази ламарина дето е на самато двицевка трябва да се свали за да се рзабере точно от къде е проблема то така е и горе на самия колектор пак има кожух и трудно се разбира кое от къде.
                        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

zdr

kolegi moje li da me posavetvate kakva izpuskatelna sistema moga da sloja na moqta kola...iМодерирано.Нарушение на т. 1.12 от Правилата на форумаМодераторски екип на fiat-bg.org
                          bbb

Коментар

toivo88 написа:
                            Два пъти сменям тази гарнитура и не след дълго пак започва да трещи, явно са скъсани резбите на шпилките. Има ли нещо друго, което да прикрепя двуцевката, чух за някаква планка , която прикрепя нещо, не разбрах дали двуцевката или колектора, но едва ли колектора. Има ли такова нещо там и става ли със заварка? Предварително благодаря за вниманието.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                              toivo88 написа:
                              Два пъти сменям тази гарнитура и не след дълго пак започва да трещи, явно са скъсани резбите на шпилките. Има ли нещо друго, което да прикрепя двуцевката, чух за някаква планка , която прикрепя нещо, не разбрах дали двуцевката или колектора, но едва ли колектора. Има ли такова нещо там и става ли със заварка? Предварително благодаря за вниманието.
                              това е адски неприятен проблем, на темпрата го имах. появява се в следствие на вибрации обикновенно- те могат да идват от много места- накриво сложена генерация след ремонт, скъсани тампони на гърнето, скъсани или омекнали тампони на мотора, силни вибрации на мотора дори да са здрави тампоните му, ако работи неравномерно и много мърда така става. гаиките трябва да са медни и въпреки това стегнати, а повърхностите на двуцевката и на главата лъснати до блясък и качествена гарнитура. нещата в последното изречение са много важни!
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X