Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Когато загрее ксенона и си намаля светлината ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Когато загрее ксенона и си намаля светлината ?

    Здравейте колеги от известно време ми прави впечатление следното нещо.Колата е стояла няколко часа.Качвам се вечерта паля ксенона и стоя нарочно около минута на място и го наблюдавам.В момента в който изгрее с пълна сила и цвят ,малко след това изведнъж светлината видимо намаля и от двата фара и си остава така.Слагах нови крушки,пак е така.Та ще ви помоля които имате ксенон пробвайте това нещо след като е стояла колата няколко часа,пуснете го и се загледайте поне минута така на място дали и при вас е така.Понеже двама човека вече ми казват че било нормално но аз не съм много убеден,а в началото не съм го забелязвал но може и да не съм обръщал внимание.
    <a><img></a>

    #2
    и моя е така, но отслабването е незначително.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      колега това нещо е напълно нормално за ксенон,той пали и започва да загрява и накрая когато е напълно готов си намаля светлината,няма как да стои постоянно с това първоначално напрежение колко ще изкара така,всеки си има някакви температури,в момента на паленето е по-висока и после леко отслабва нищо ти няма на ксенона.поздрави Писането на кирилица е задължително, това включва и подмяната на букви с цифри.Мнението е модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org

      Коментар


        #4
        pakumba написа:
        и моя е така, но отслабването е незначително.
        Ще помоля още някой ако може да сподели как е и при него,понеже при мене намалянето на светлината е доста осезаемо,може би едно 20 % така на око се намаля силата на светене,а имам чувството че като го купих не беше така.Пробвах с други нови крушки и с тях правеше така.Иначе странно но с крушки 5000 к се виждаше по добре от 4300 к.Явно моите вече са си намалили силата на светене,особенно едната на която балона и е посивял.
        <a><img></a>

        Коментар


          #5
          не съм забелязал подобно нещо...
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

          Коментар


            #6
            Като монтирах ксенона преди 2 месеца, бях очарован. После дойдоха познатите проблеми с ресването на дневния километраж и др., но след преправяне на инсталацията всичко беше точно. Но... ! Не знам, аз ли му свикнах или наистина намали силата си, но вече ми се струва, че свети по-слабо. То вярно, че я карам повече в града и на улично осветление много не си личи, но такова е усещането ми, че свети по-слабо, отколкото в началото .
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #7
              така ти се струва, с хубавото лесно се свиква...колегата говори за друго нещо
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

              Коментар


                #8
                Re: Когато загрее ксенона и си намаля светлината ?

                biker_81 написа:
                Колата е стояла няколко часа.Качвам се вечерта паля ксенона и стоя нарочно около минута на място и го наблюдавам.В момента в който изгрее с пълна сила и цвят ,малко след това изведнъж светлината видимо намаля и от двата фара и си остава така.
                И аз го имам същият ефект,не съм сигурен дали като го сложих в начало дали беше така,забелязах го това на втората седмица от слагането.Явно това е от управлението на баластите,нещо като защита.......Моят ксенон също като го изключа гасне някъде след 1-2 секунди... А и какво да искам пък за 100 лева толкова
                TIPO Sedicivalvole

                Коментар


                  #9
                  Напълно нормална реакция на електронката. В първоначалния момент се подава доста по високо напрежение за да запали. Тоест за да се получи пробив в газа. И след стабилизиране на дъгата тока се сваля до необходимия минимум. В конкретния случай както казваш че пада с 20% ми се вижда ненормално освен да са ти направили някаква врътка смощностите на лампите и баласта. Да не са еднакви но по ми се струва че оценката ти не е точна. А принципно ако имаше някаква повреда тогава нямаше да е еднакво и едновременно и на двата фара, Те са си отделни всеки баласт си работи сам за себе си. И нещо което ми идва в момента виж си напрежението на заряд на генератора. Да не би при ниски обороти да ти пада зарядния ток. Защото щом казваш че след запалване след дълъг претой се получава. То тогава още със запалването тръгва и втоматичния смукач и тогава оборотите са ти по високи и генератора насмогва да потдържа напрежението с системата. И след като позагрее те падат. Я след такова нещо поизфорсирай и виж дали не ти се проеня силата на светене.
                  BRAVA 1.4 12v - 1998г.


                  http://vbox7.com/play:124bedab

                  Коментар


                    #10
                    Това за 20 % е на око,но със сигурност намаля поне с 10 %.Иначе съм си преправил инсталацията и захранването към ксенона минава през релето и има постоянни 13,3-13,5 в до ксенона а и колата ми на място на 800 оборота зарежда 14,1 в така че проблема не е от напрежението отиващо до ксенона.
                    <a><img></a>

                    Коментар


                      #11
                      може да е странно но при мен тоз ефект с намаляването на светлината го няма..особено колега с тея 10 или 20% не е малко
                      1.6 16v Abarth

                      Коментар


                        #12
                        При мен със сигурност няма такъв ефект, от няколко дни обръщам внимание - светва, загрява си плавно, и после свети постоянно, без да се влияе от обороти или нещо друго.

                        Коментар


                          #13
                          Значи остава да имам проблем с баластите ,понеже крушки бях слагал други нови и пак така правеше.Ще направя едно клипче довечера да погледнете колко намаля.
                          <a><img></a>

                          Коментар


                            #14
                            Сложих моя преди около месец (5000к) и на мен от няколко дена ми се струва че намалява светлината и че свети по слабо от колкото в началото...възможно ли е темпеератуните промени на времето да оказват влияние
                            Ползвайте мигачи!

                            "I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                            Jim Morrison

                            Коментар


                              #15
                              batabit написа:
                              Сложих моя преди около месец (5000к) и на мен от няколко дена ми се струва че намалява светлината и че свети по слабо от колкото в началото...възможно ли е темпеератуните промени на времето да оказват влияние
                              Колега за да си сигурен,остави колата да не е палена няколко часа.След това запали,пусни ксенона и гледай внимателно поне 1-2 мин. на място дали ще ти намалее светлината.Ако тръгнеш веднага в движение може и да не го забележиш.
                              <a><img></a>

                              Коментар

                              Working...
                              X