Баща ми си купи Пунто , ей таквоз:Обаче клаксона не работи, взех да го човъркам и разбрах следното - предпазителя е здрав, релето цъка( релето го замерих - здраво е), но клаксона продължава да не си работи. Опитах се да го намеря къде стои дадения клаксон, че да замеря достига ли напрежение до него, но уви не успях да го открия и стигнах до извода, че или е много скрит някъде или вобще го няма. Моля кажете ми къде стои клалсона на този модел Пунто Втория ми въпрос е относно спирачните дискове. Явно колата дълго време не е била карана и въпросните дискове са станали - леле мамо, целите в ръжда. Ако речеш да спираш имаш чувството че ще ти се откачи предния мост от вибрации, педала на спирачката и той играе яко. Въпроса е: ако река да купувам нови, какви да си купя и колко горе долу струват? Или да ги дам да ги минават на струг?И също така дали ще мога да ги сменя сам евентуално, или има нещо дето е само за спецове?Помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
2 въпроса за Пунто
Collapse
X
-
xan написа:Selqatin написа:Клаксона е зад бронята в левия и край...Дискове са около 40-50лв комплекта..._______________________________________
0885261834
Коментар
-
Значи нека да уточним няколко работи :D 1. Клаксона се намира под левия фар - зад пластмасовата броня (от страната на водача демек)?2. Мога ли да сменя в любителски условия спирачните дискове? Демек има ли нещо сложно, под сложно разбирам примерно като махна дисковете и да изпопадат сачмите на некой лагер дето после ще се чудя как да го наредя :D 3. Тоя въпрос не го бях задавал ама се сетих сега. Искам да махна кората на едната врата щото има проблем с ключалката. Как се маха врътката на прозореца? По принцип може и сам да се досетя, но се страхувам, че докато зацепя как става ще я нараня.. еми това е, надявам се не прекалявам с въпросите
Коментар
-
Виж тука как колегата си е сменил задните дискове на купетоhttp://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=4650на пунтото трябва да е нещо подобно с предните, може и сам да се справиш.За клаксона - ако вдигнеш колата на канал ще го намериш под бронята - след едно сваляне и зачистване на клемите ще го оправиш. Ако не става - слагаш един втора употреба и си готов...За ръчката на стъклата - непосредствено зад пластмасовия кръг се намира пластинка, която може да избуташ с по-тънка отверчица. После ръчката излиза напред.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
vesko.t написа:...при липса на канал-сваля се колелото/лявото/,сваля се пластмасовата кора над него, и имаш достъп до класкона...Успех !Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Sko написа:Да знаеш, че това е голямя мизерия, особено слагането после на кората на мястото й. Днес го правих и хич не съм очарован от операцията. Ама ако няма канал и това си е опция_______________________________________
0885261834
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар