здр колеги може ли някой да даде съвет за този проблем.сутрин не мога да изкарам от скорост.колата е пунто мк2
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
замръзване на скоростна кутия
Collapse
X
-
...
А бе то вече пролет иде... И моите скорости замръзват, ама като запаля сутрин колата, докато я поизчистя от снегове и ледове, скоростите вече са олабили. Само гледам да я оставям на 2ра, защото като замръзне на 1ва, не мога да изключа от скорост - лоста си се движи напред-назад, ама наляво-надясно не ще.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Re: ...
karloson написа:А бе то вече пролет иде... И моите скорости замръзват, ама като запаля сутрин колата, докато я поизчистя от снегове и ледове, скоростите вече са олабили. Само гледам да я оставям на 2ра, защото като замръзне на 1ва, не мога да изключа от скорост - лоста си се движи напред-назад, ама наляво-надясно не ще.
Коментар
-
А защо вместо да си мъчите скоростните кутии или да чакате да дойде пролетта, просто не си смените маслото с хубаво синтетично масло и да не се чудите на коя скорост да я оставяте и по колко време да я чакате да разбърка "греста", когато е студено.В повечето случай тия скорости не събират повече от 2л. и не е кой знае ква инвестиция смяната на маслото.
Коментар
-
И аз това си мислех, как ще замръзне маслото ако ще и минерално да е- тука да не е Сибир? В момента температурите нямат и минус 7-8 градуса. Освен това дали ще е минерално или синтетично маслото има вискозитет,който при минералните и синтетичните не е кой знае колко различен. Най-често проблема с невъзможност за изключване/включване на скорост е от вода влизаща в кожуха на жилата. Вариант е да се сипе масло по кожуха така,че да гони водата и да не и дава да замръзва в кожуха и по жилото.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
И моето масло е от по-евтинкото и съответно, когато е много студено скоростите се движат по-трудно, но чак пък такова усилие, че да не се движат -няма... Търсете проблема другаде.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
кола
То не съм чул скоро някой да е отварял скорости да ги ремонтира или да си оправя поне смазва жилото на скоростите все други работи се търсат аз съм сложил ТУТЕЛА ама май е от по евтината и като е студена скоростите са супер плътни няма луфтове включват си както трябва ако се затопли пока колата скоростите малко почват да имат повече луфт сменил съм жилото на скоростите а на щангата съм сменил гуменото уплатнение/ беше ми замръзнало жилото и се скъса /като бях сложил ХАДО преди нямах проблем поне 50000 км така че ако се смени маслото и се прегледа жилото /малко гадна -пипкава работа/мисля че ще се оправи
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар