Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измиване на двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз позлвам нафта за такива цели.Е, сигурно има и модерни препарати - из автомивките съм виждал.За "ръчно" търкане обаче не мисля, че ще бъдат по-ефикасни.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Въпреки ,че съм с дизел пак не си помислям да мия двигател.Това миене създава само проблеми отколкото хубави неща.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        Въпреки ,че съм с дизел пак не си помислям да мия двигател.Това миене създава само проблеми отколкото хубави неща.
        КИМИ говори за друг тип миене, което не крие рискове.

Коментар

Esper написа:
          Tornado написа:
          КИМИ говори за друг тип миене, което не крие рискове.
          Питах по- точно за лъскане с парцал, напоен с нещо си- препарат някакъв- аз се сещам само за нафта или бензин.Ако някой е пробвал- поне да ми каже нафта или бензин, че не мога да гледам двигателя омазан като някой трактор в ТКЗС...! :D
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Нафтата мие по-хубаво от бензина, но много гадно мирише, няма пълно щастие Може да пробваш с обезмаслител, например жълто Меглио и да ухаеш после на лимонада :D
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
              Нафтата мие по-хубаво от бензина, но много гадно мирише, няма пълно щастие Може да да пробваш с обезмаслител, например жълто Меглио и да ухаеш после на лимонада :D
              Мислех си че има препарат да ми миришат после ръцете на теменужки, ама най- добре си е с добрата стара нафта, пък като се замисля- мирише си на хубаво и тя... с изключение на миризмата...1 :D
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Едно време си мих двигателя на опела в една автомивка, специализирана само за двигатели. Човекът използваше различни препарати за различните джаджи под капака, съвсем не нафта, и както казваш, миришещи на теменужки :D . Мисля, че ако попиташ в такава автомивка, ще ти кажат какви препарати използват.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

КИМИ написа:
                  аз се сещам само за нафта или бензин.
                  Нафта или газ за горене (видело).И двете смърдят, обаче

Коментар

Продават препарати специално за измиване на двигатели.
                    fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

моето мнение е с каквото и да е,но да не е с бензин,че много лесно се пали и да няма бум Принципно има специални препарати за миене на ДВГ (поне в Германия има такива) Не съм се заглеждал в упътването как е предписано да се използва.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

аз вече за нищо на света няма да си мия двигателя от тази процедура смених полсе дачик на колянов вал
                        Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

На мене преди да ми сменят сегментите ми го бяха измили, майстора ми каза аз на мръсно не бачкам за сега нямам проблеми
                          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                          Втората......пак същата!
                          (_-_)______////_______(_-_)
                          Punto75-Вече на жената!
                          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Punto75MPI написа:
                            На мене преди да ми сменят сегментите ми го бяха измили, майстора ми каза аз на мръсно не бачкам за сега нямам проблеми
                            Брех този майстор, той да не работи с костюм и вратовръзка :D . Не е задължително да стане беля при миенето, но много често после се появяват проблеми: при по-старите коли - конденз в дистрибуторната капачка, при по-новите - датчици, нерядко след такава процедура започват и проблеми с акумулатора...
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ми според мене са го направили с цел да преследят за течове след това!
                              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                              Втората......пак същата!
                              (_-_)______////_______(_-_)
                              Punto75-Вече на жената!
                              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

КИМИ написа:
                                Двигателя ми е много омазан, но след като смених гарнитура на клапаните вече не тече и се чудя с какъв препарат да си го измия ръчно.Моля, ако някой колега е мил сам мотора да каже какъв препарат се използва, защото аз се сещам само за бензин или нафта?
                                Аз го мих пред две седмици с пароструйка и Меглио,след смяна на гарнитура на клапаните и един маркуч,мотора беше топъл, водата също беше топла,измих, запалих от раз, оставих да поработи малко с отворен капак на слънце да изпари водата и си тръгнах Никакви проблеми не ми създаде
                                BMW E90 320D
                                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Working...
                                X