Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измиване на двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм измивал мотора един единствен път - беше се скъсало маркучето дето връща излишната нафта от дюзите и мотора беше олян целия с гориво - магистрала, яко течение, като спрях, имах нафта чак на задното стъкло от завихрянето По неприятното беше че много взе да мирише като спрях :D Не бих подложил на пароструйка обаче бензинов мотор. Има голяма вероятност от излишни главоболия.Изобщо мотора не е и никога няма да стане стерилен. Няма да почне да върви по-добре ако е измит, дори напротив.Но... хора всякакви, мераци имат.Няма верен отговор за този въпрос но аз съм против
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Миенето на двигателя е полезно. Миналата година го мих и сега отново мисля пак да го измия. Веднъж годишно му стига според мен. Само сирената на алармата увих с найлон! След това чукнах - запали и никакви проблеми. Вярно, че нямам делко и много датчици. След миенето се оказа, че някой части били жълти, а други зелени
      FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
      ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

И аз днеска измих на Бравото... по точно беше на сервиз и там взели че го измили... Чукнах и запали без проблем.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Е, то не става белаята при всяко миене, ама водата не прощава на тоците, рано или късно има грижи. Аз зареждам метан всеки втори ден и то от към двигатела. Т. е. всеки втори или трети ден го гледам. Все още се въздържам.
          Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

Н2О

Гумените мъркучи се напукват по-бавно като са покрити с по-малко прах, аз обаче също няма да измия двигателя - минах през едно малко езерце заляло 10тина сантиметра над тротоарите и това му стига за отдолу.Жигулата е друго - с нея съм нагазвал и до нивото на стъклото - да прелива над капака като порим водата - и само бълбука и преминава - а ако реши човек да премахне къркоренето по-бързо - отваря се дистрибуторната капачка на делкото - подсушава се и тва му стига.На електрониката обаче - дори диагностиката се прави с устройства с много слаба консумация, щото на места тока е 12 Волта, ама на някои датчици е 5 Волта и там големи разлики не се допускат (за проба- верига може да се затвори със светодиод но не и с крушка /стига да знаете кво давате на късо за да не си задействате въздушната възглавница/ ).Между другото - чистата вода не е проводник - само ако има разтворени в нея сол или някакви други йони (които да пропуснат електроните) - така че не влизайте в локви с фиати от по-новите, а пароструйката можеби е опасна само примесена с мръсотиите.
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: Измиване на двигател?

ФЕРАРИСТ написа:
              Понеже сезона на лугата и солта по пътищата ни свърши, мисля да ходя някъде да ми поизплакнат двигателчето....Един авер ме стресна че можело да се намокрят неща дето по принцип трябва да са сухи, и затова мисля да увия в найлон компа, и някой други неща дето може би ще се намокрят...Някой правил ли е тази операция, какъв е бил ефекта, и къде могат да направят това по ваше мнение най - добре.....
              след зимата си измии само колата отдолу и калниците от солта със силна пароструйка!двигателя нищо му няма!
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Аз на БМВ-то и на Уно-то мих двигателите и нищо им нямаше ! Измих на Пунто-то и изгоря бобината Ма си го оправих де, с нова бобина

Коментар

Никой не написа утвърдително мнение, нека някой да се изкаже... Последно като мих колата ми предложиха да измият двигателя (водна струя), но аз отказах... Кой е най-добрия метод за измиване на двигателя - с вода, пароструйка, друго...? Има ли рискове, какви са...?
                  1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
                    Никой не написа утвърдително мнение, нека някой да се изкаже... Последно като мих колата ми предложиха да измият двигателя (водна струя), но аз отказах... Кой е най-добрия метод за измиване на двигателя - с вода, пароструйка, друго...? Има ли рискове, какви са...?
                    Най-добре е с пароструйка!!! Не водоструйка, а пароструйка, която загрява водата до 90 градуса. Методиката е следната:1-во обливане на двигателя с гореща вода.2-ро напръскване с препарат за махане на маслото, мизерийте и т.н.3-то отново с гореща вода за да падне мръсотиятаИначе казано - нищо особено! Ако си с делко, след измиването добре е да се изабърше с тоалетна хартия дистрибуторната капачка отвътре да можеш да запалиш и това е. Предварително някой части можеш да ги увиеш в найлон. Общо взето това е!
                    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

При мене все пак имаше "последващ ефект" от миенето...Сутринта гледам отзад зад колата - мокро от синя течност, както и целия заден капак и броня.на пръскалката гледам още, а казана с вода - празен.Според мен е станала утечка, двигателчето на помпата за чистачките е включило и е изхвърлило цялата вода навън....
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Ясно - пароструйка.Ами преди години бях чувал за миене на двигател с пясъчен прах (под налягане пак, някаква специална машинария). Събаряло всички мръсотии без дори да се ползва вода. Някой има ли инфо за този метод на измиване?
                        1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Реших се най-сетне (заради теч на масло) да измия двигателя и... стана белята.Пали, но на празен ход дига до 3000 оборота студена, много кофти е гласа на двигателя.като загрее си работи на предвидените 850-950 оборота.Като карам и освободя от скорост пада до около 700 оборота и изгасва.Та значи, отидох при ел. майстор и проблема се оказа кофти кабел на свещи.Предния собственик ремонтирал кабела с изолирбанд !!!!!
                          Carozzeria Touring, Milano
                          Fiat 124 Touring - моята следваща кола

Коментар

Двигателя ми е много омазан, но след като смених гарнитура на клапаните вече не тече и се чудя с какъв препарат да си го измия ръчно.Моля, ако някой колега е мил сам мотора да каже какъв препарат се използва, защото аз се сещам само за бензин или нафта?
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Не пипам да мия аз, баща ми сменя компютъра на неговата сеат-ка след като си изми двг на пароструйка, един приятел с халумин глава и капак станали на петна от препарата с който му го пръскали, друг голфаджия ходих да го прибирам с въжето от една автомивка, абе кво да ви кажа
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Да, да ясно- на мивка няма да ходя, аз питах има ли някакъв специален препарат, който да мие по- добре от бензина, с който съм наумил да го светкам? :D
                                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                                X