Аз съм измивал мотора един единствен път - беше се скъсало маркучето дето връща излишната нафта от дюзите и мотора беше олян целия с гориво - магистрала, яко течение, като спрях, имах нафта чак на задното стъкло от завихрянето По неприятното беше че много взе да мирише като спрях :D Не бих подложил на пароструйка обаче бензинов мотор. Има голяма вероятност от излишни главоболия.Изобщо мотора не е и никога няма да стане стерилен. Няма да почне да върви по-добре ако е измит, дори напротив.Но... хора всякакви, мераци имат.Няма верен отговор за този въпрос но аз съм против
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измиване на двигател?
Collapse
X
-
Миенето на двигателя е полезно. Миналата година го мих и сега отново мисля пак да го измия. Веднъж годишно му стига според мен. Само сирената на алармата увих с найлон! След това чукнах - запали и никакви проблеми. Вярно, че нямам делко и много датчици. След миенето се оказа, че някой части били жълти, а други зелениFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
И аз днеска измих на Бравото... по точно беше на сервиз и там взели че го измили... Чукнах и запали без проблем.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Н2О
Гумените мъркучи се напукват по-бавно като са покрити с по-малко прах, аз обаче също няма да измия двигателя - минах през едно малко езерце заляло 10тина сантиметра над тротоарите и това му стига за отдолу.Жигулата е друго - с нея съм нагазвал и до нивото на стъклото - да прелива над капака като порим водата - и само бълбука и преминава - а ако реши човек да премахне къркоренето по-бързо - отваря се дистрибуторната капачка на делкото - подсушава се и тва му стига.На електрониката обаче - дори диагностиката се прави с устройства с много слаба консумация, щото на места тока е 12 Волта, ама на някои датчици е 5 Волта и там големи разлики не се допускат (за проба- верига може да се затвори със светодиод но не и с крушка /стига да знаете кво давате на късо за да не си задействате въздушната възглавница/ ).Между другото - чистата вода не е проводник - само ако има разтворени в нея сол или някакви други йони (които да пропуснат електроните) - така че не влизайте в локви с фиати от по-новите, а пароструйката можеби е опасна само примесена с мръсотиите.
Коментар
-
Re: Измиване на двигател?
ФЕРАРИСТ написа:Понеже сезона на лугата и солта по пътищата ни свърши, мисля да ходя някъде да ми поизплакнат двигателчето....Един авер ме стресна че можело да се намокрят неща дето по принцип трябва да са сухи, и затова мисля да увия в найлон компа, и някой други неща дето може би ще се намокрят...Някой правил ли е тази операция, какъв е бил ефекта, и къде могат да направят това по ваше мнение най - добре.....FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Crash73 написа:Никой не написа утвърдително мнение, нека някой да се изкаже... Последно като мих колата ми предложиха да измият двигателя (водна струя), но аз отказах... Кой е най-добрия метод за измиване на двигателя - с вода, пароструйка, друго...? Има ли рискове, какви са...?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
При мене все пак имаше "последващ ефект" от миенето...Сутринта гледам отзад зад колата - мокро от синя течност, както и целия заден капак и броня.на пръскалката гледам още, а казана с вода - празен.Според мен е станала утечка, двигателчето на помпата за чистачките е включило и е изхвърлило цялата вода навън....Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Реших се най-сетне (заради теч на масло) да измия двигателя и... стана белята.Пали, но на празен ход дига до 3000 оборота студена, много кофти е гласа на двигателя.като загрее си работи на предвидените 850-950 оборота.Като карам и освободя от скорост пада до около 700 оборота и изгасва.Та значи, отидох при ел. майстор и проблема се оказа кофти кабел на свещи.Предния собственик ремонтирал кабела с изолирбанд !!!!!Carozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
Не пипам да мия аз, баща ми сменя компютъра на неговата сеат-ка след като си изми двг на пароструйка, един приятел с халумин глава и капак станали на петна от препарата с който му го пръскали, друг голфаджия ходих да го прибирам с въжето от една автомивка, абе кво да ви кажа--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар