Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пръскачки на чистачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пръскачки на чистачки

Здравейте колеги, кажете ако някой знае, откъде мога да си регулирам пръскачките на мареята. Едната пръска близо до дясното огледало а другата изобщо не пръска и става голямо мазало в това време.
    Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Първо ги почисти. Аз как направих: свалих ги, киснах една нощ в белина и после продухах. За регулиране: първо е хубаво да ги пръснеш с WD40 или нещо подобно; моите имат винт отстрани, ако няма -- пъхаш две- три игли в отворите и с тях.

Коментар

Много ти благодаря. Сега видях винтовете. Лека вечер
      Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Трябва да имат отстрани винтове за регулиране на нивото на пръскане, иначе идеята с иглите не ти я препоръчвам, само ще си повредиш пръскалките като им се разширят отворите от напъна с игла.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Винтовете са доста .. гъвкави и лесно се прецаква формата им с отверка, внимавай.Не позлвай по-малка отверка, от колкото трябва.

Коментар

Вадиш пръскалките и ги накисваш във разтвор от вряла вода и каналин, например Tuboflo. След това с една спринцовка вкарваш вода под налягане. Може да ги понабодеш и с тънка игла. Ама тънка. Ако това не помогне - купуваш нови по 7 кинта бройката. Регулировка няма.
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

...

Лично мнение - след Х на брой почиствания от всякакъв вид: киснене, продухване с компресор, бодене с игли и прочее, при което на втория ден след почистването пръскалките пак си отказваха или пръскаха само когато си поискат, накрая си купих нови и нямам никакви проблеми. В края на краищата - не е кой знае колко скъпо, а си е нещо важно, особено в кишата след като се стопи снега и от гумите на всички автомобили хвърчат кал и останала по платното луга...
              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

gantcho написа:
                ... След това с една спринцовка вкарваш вода под налягане. Може да ги понабодеш и с тънка игла. Ама тънка...
                Като например спринцовка от противогрипна ваксина. :D
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

gantcho написа:
                  Регулировка няма.
                  Как може да кажеш подобно нещо, при положение че си имал такава кола ?!? Заблуждаваш потребителите Има регулировка, и вече е уточнено как става самото регулиране.

Коментар

Аз също имах проблем с тия пръскалки - не пръскаха силно. Как ли не ги чистих и накрая махнах гадното клапанче за да си дойде всичко на мястото.
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Има още един еднопосочен клапан/продълговат,цилиндричен/ на маркучето, непосредствено след изхода от казанчето с помпата.Втория е както каза колегата-вътре в разделителя.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

при мен винтовете не се завъртяха и напънах с игла прецаках ги
                        не си хвалете колите че не се чупят защото в най-скоро време може да го очаквате

Коментар

Колеги насочете ме моля как се свалят и отпред и отзад много са ми запушени...
                          Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                          Jim Morrison

Коментар

почистете и казанчето. аз налях белина на сваленото казанче постоя излях премих и сега нямам проблеми. преди имаше една зеления вътре и се запушваха пръскалките
                            фиат мареа 1.6 16v 97г

Коментар

Има и един друг вариант за почистване на цикалките ама не е за всеки- сваля се от капака пръскалката и срещу винта за реглаж от другата страна е залята пластмаса,с бургия 2мм се прави дупка дълбока 2мм и след това с шило се избутва винта за реглаж заедно с дупчиците от които се разпределя водата. Самото нещо се дели на две части и се почистват боклуците които са упорито застанали където не трябва.Накрая се сглобява и пробитата дупка се залепва като се разтопи леко пластмасата с поялник. Ама пак казвам,че не е за хора които не знаят какво правят
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X