Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIRE 1.1 добвяне на моно инжекция

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    FIRE 1.1 добвяне на моно инжекция

    Здравейте!Искам да попитам как може на двигател FIRE 1108 да му се добави моноинжекцион ?Фиатът ми е UNO от 89 г със сменени шайби на ремъка на динамото (с пистов ремък), оригинално е с трапецовиден ремък.Забелязах, че на шайбата на коляновия вал има характерните маркери и ми дойде идеята за моно инжекциона.Благодаря предварително!

    #2
    за тази кола не си заслужава,ще хвърлиш много пари.аз имах Уно фаяр 1108 и си беше моноинжекция.твоето ако е карбуратор си го остави така.
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

    Коментар


      #3
      Унцето е много запазено и добре поддържано (от мен), поддържа нисък разход и мисля да го търкалям за сега.По принцип доста от нещата по него съм променил.И все пак ако не излиза скъпо, защо не ?

      Коментар


        #4
        кола

        ако е моно не може да правиш нищо по него там всичко е електроника а трябват доста неща освен дюза
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          От моно инжекция към карбуратор се минава, но обратното е много трудно защото трябват куп неща които да управляват дюзата.
          _/''''''''''''''''''''''''\_
          //---------------\\
          [( )== //// ==( )]
          |_|'------------'|_| ....Punto

          Коментар


            #6
            Щв ви послушам и ще се откажа от идеята за моното.Най-вероятно ще потърся всмукатели, четох някъде че оптималния диаметър на всмукателите е 50 mm за FIRE 1.1 ?Някой знае ли нещо по въпроса ?

            Коментар


              #7
              Човек не се занимавай с глупости.Аз се чудя как да изхвърля тъпото и проблемно моно и да сложа карбуратор,апък ти обратното.Няма нищо по хубаво от един карбуратор.Играеш си както искаш със сместа чрез жигльорите и нивото,няма какво да се разваля,няма да се чудиш кой датчик на моното се е скапал че колата гори толкова.Няма дебитомери,няма ламбда сонди.Въобще за мене лично карбуратора е по добре от моното.И не е вярно че с карбуратор ще гори повече отколкото с моно.Давам пример веднага,по каталог на лада самара 1,5 с 5 степенна предавателна кутия и механичен карбуратор и дават разход на гориво със 90 км от 5,7/100 и при 120 от 7 /100. В града и дават 8,6/100.От личен опита казвам че си постига данните.На лада десятка се слага същия мотор но пълна или моно инжекция а разхода е идентичен,даже не знам дали не е и по висок.
              <a><img></a>

              Коментар

              Working...
              X