Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсани жила на скоростния лост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Циркът днес беше голям! Прибрах се от лекции и реших да я запаля да видя дали продължава проблемът; и да пали на 3 цилъндъра. Надъхах се за скандал и звъннах по телефона в сервиза. След като любезно изслушаха виканиците ми започнаха да ми се кълнат, че 100% са проверили всички свещи и само една е била изгоряла ( на 4ти цилиндър ); опитаха се да изкарат виновни релетата този път, които според обясненията им са 2 - по всяко за всеки 2 кабела. Но по пътя на логиката ( идиот да си ще се сетиш ) ако проблемът е в едно от релетата, то няма да подгряват 2 свещи, а не една, или с други думи забрави да запали при минус 8 градуса ако няма подгрев на два цилиндъра. Шефът им любезно ме покани да отида и цитирам "Пред очите ти ще ти покажа, че всички свещи са напълно изрядни и проблемът е другаде". Отидох аз и преди да почнат да разглобяват я вързаха на компютър да видят за грешка - там показа изгоряла свещ на 3ти и/или 4ти цилиндър. "А, не е възможно! Разглобявайте момчета", и почнаха те. Тъй като на 4ти вече я бяха сменили замериха другите 3 и опааа, на 3ти цилиндър свеща сдала багажа ( Само да вметна, че едвам едвам провираха ръце и 20 минути се мъчиха да пипнат свеща на 3ти цилиндър, че да я измерят с мултицета. Това ме кара да мисля, че и онзи ден се е случило така и понеже като ги гледам си падат малко мързеливички и не им се занимавало да мерят 3ти и са го заебали.) И така поиграха си отново 2 часа за смяната понеже са много дяволи като си заплатих само още 1 свещ; този път трудът си беше за тяхна сметка. И паля аз, всичко точно - от четвърт оборот, без дим и тресене и индикацията не мига. Хич не бяха доволни, че си изгубиха 3 часа отново, но нека им е за урок.П.П. Признаха си грешката и си я отстраниха , евала. Но ме е яд, че разбират какво правят, а са големи мързеливци. Защо обаче винаги трябва да става с вдигане на гири и скандали, аман!
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Такова е положението с нашите мили "майстори"... Аз затова вместо да дарявам пари на подобни малоумници предпочитам да си купувам хубави инструменти и сам да си върша всичко. Е... при смяна на маслото не се клепам... В крайна сметка добре, че всичко вече е наред при теб!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

При всяка възможност си купувам инструменти, но не мога всичко накуп, защото хубавите са цифра. Обмислям отдавна варианта да си направя гараж с канал или да агитирам част от също недоволните си съседи и да съберем пари за по-голямо помещение с подемник и да си го ползваме за лични цели. Ще видим... Мерси на всички отзовали се по пробпемите, радвам се, че тези вече са отстранени.
        www.CarProfi-BG.com
        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Никога няма да станем бяла държава. Първо, защото нямаме занаятчии и второ, защото всеки решава сам и със собствени средства да си решава проблемите пък ако щете от канални услуги до специализирани сервизни ремонти. Просто в държавичката ни сме се събрали безброй супермени един от друг по-неотразими и по-велики. ПС: Колега прав си, че всичко е клизма в БГ. Аз поне се старая да променям нещата в моя занаят, но срещам бетонена ограда.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
            Никога няма да станем бяла държава. Първо, защото нямаме занаятчии и второ, защото всеки решава сам и със собствени средства да си решава проблемите пък ако щете от канални услуги до специализирани сервизни ремонти. Просто в държавичката ни сме се събрали безброй супермени един от друг по-неотразими и по-велики. ПС: Колега прав си, че всичко е клизма в БГ. Аз поне се старая да променям нещата в моя занаят, но срещам бетонена ограда.
            В коя сфера ти е професията?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колеги, необходима ми е малко помощ в намирането на корпуса за скоростния лост на Фиат Брава 1.6 16V 103к.с.На практика знам какво ми е необходимо, но не мога да го намеря по магазините в Пловдив, затова се принудих да търся по интернет.Става дума за този корпус:Проблемът е, че се е счупило черното пластмасово О-пръстенче, което придържа/притиска полиамидните втулки и ябълката в ламаринения корпус. Съответно се получава луфт при скоростния лост и неприятно прищракване, когато ябълката се мести в леглото си.Днес проверих в 4 магазина в Пловдив, в 3 от които ми поклатиха отрицателно глава, а в 4-тия дават 10-12 дни доставка от Италия и цена от 100лв за въпросния механизъм, което звучи леко тъпо, при положение, че към момента само пластмасовия О-пръстен би оправил положението.Имам желание да сменя и полиамидните легла на ябълката, защото са вероятно поизносени но уви....Гледах в AXM Auto, но наличният механизъм към скоростния лост е друг модел, а моят е .точно като на картинката - с един шарнир и един хоризонтален прът.Та някой има ли идея от къде мога да си поръчам/купя пръстенче и полиамидни втулки?От къде мога да видя Part номера на въпросните части? За другата ми кола е лесно (www.toyodiy.com), но с фиатите съм още бос....

Коментар

колега върви по моргите .Аз имах проблем с жилото и си викам от новото по добро нема, ама имало бе: като ми обадиха една цена от 600 лв. за целия механизъм с жила и всичко, и им теглих една и по моргите за 40 лв. целия механизъм с жилата....
                Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Working...
                X