Не стига, че вентилатора се прееба ми сега и това. Откакто я бях оставил в петък и всичко й работеше днес ми се наложи да мръдна и докато колата стоеше и се качих в нея заварих лоста свободно движещ се, нищо не го държеше в центъра както трябва да си е. Като го местя се чуват разни звуци на разместващи части под него. Първоначално не включваше 1 и 2 скорост, а сега включва само 3та и 5та. Мисля, че не е съединителят, защото като тръгвам той си зацепва и колата гасне. Каква е цената на тези жила, и как изобщо се случи да си скъсат всички??? Изобщо ум не ми го побира как е станало докато колата е стояла в покой и не е пипана 3 дена...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсани жила на скоростния лост?
Collapse
X
-
Скъсани жила на скоростния лост?
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!Етикети: –
-
Колега, щом колата е седяла и не е пипан скоростния лост не виждам как може да се скъсат. При мен се случи нещо много интересно миналате седмица. Както карах из разни снегове и киши изведнъж изчезнаха 2-ра и 4-та и след като леко раздвижих лоста се оправиха, явно се беше натъпкало някъде със сняг. Само, че при мен не е с жила. Успех
Коментар
-
И това правих - махах маншона и топката да видя, но нищо друго не виждам освен пластмасов държач на ябълката и силно гресиран. Ако това ще помогне, когато пусна лоста в неутрална сам се накланя надясно, винаги!www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
crush написа:И това правих - махах маншона и топката да видя, но нищо друго не виждам освен пластмасов държач на ябълката и силно гресиран. Ако това ще помогне, когато пусна лоста в неутрална сам се накланя надясно, винаги!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Не е пунто, а браво 1.9 тд100. Сега я оставих в сервиза и проблемът се оказа счупен механизъм на скоростния лост. Положението е 150 лв за цял комплект механизъм + труда. Дават ми и гаранция уж. И така и така съм я оставил ще сменят и изгорелите свещи подгревни като само за труд ми искат 70 лв, отделно си плащам цената на свещите.www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
Както и предположих... За какви 150лв. иде реч обаче не ми е ясно!? Вярно е, че е малко врътня да се смени, но виж колко струва корпуса: http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Знам бях го проверил, също и втулките - едната 2 лв, другата 4 лв. Но това е положението, както казва майстора. Лошото е, че като говорих с други двама майстори те отказаха да правят това - не го били ремонтирали преди и не знаели как. Тъй като колата ми трябваше и се съгласих на сумата ща не ща... П.П. Смениха ми и изгорялата свещ, но след като запаля продължава да мига индикацията на реотана. Предположения по този въпрос?www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
Затова никакво обяснение не ми дадоха! Той каза така: "Сменил съм я, но е нормално индикацията да продължава да мига, докато се изчисти грешката". Че ме будалка нещо го усетих, не бях в настроение за разправии. НО утре ще му звънна да му кажа, че проблемът продължава и този път ще е за негова сметка. Колата пали от четвърт оборот, но отново на 3 цилиндъра.www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
До колкото знам, грешката ще се изтрие сама след три нормални старта на двг. Явно, че проблема е все още на лице. Подгревната свещ може да не е виновна. Преди 10-на дни на приятел с пежо така му палеше дизела. Беше си купил свещи да ги сменя. Като поогледахме внимателно се оказа почти скъсана кабелна обувка на силовия проводник към тях. Сега си кара още със старите свещи.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Грешка няма, а моментна индикация! Щом мига и колата не пали веднага значи има изгоряла една, или повече свещи. Също така е възможна повреда за, която Danchojn спомена. Когато свещите, или проблемната свещ се подменят индикацията моментално спира да мига след запалване. Свещите са заврени на гадно място едва ли са ги тествали по начинът за, който Оги спомена. Аман от "майстори" Отивай да им вдигаш пара!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар