Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто мк1 в което мирише на мухъл.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто мк1 в което мирише на мухъл.

Здравейте!Понеже търся пунто за майка ми, днес гледах и покарах едно, но ми направи впечатление, че като пуснах да духа въздух на предния прозорец той си оставаше запотен, а не се оправяше.Също така вътре имаше някаква специфична миризма майче на мухал.Та искам да питам някой колега имал ли е подобен опит?Пунтото е без климатик.Аз мисля, че е филтъра на моторчето за парно е за смяна, но се притеснявам да не би радиаторчето за парно да е спукано.Също така един познат ми каза, че може попмата за антифриз да не е в ред? Каква е тази помпа? Също искам да питам дали се сменя лесно филтъра на моторчета за парно.Иначе вътре в колата не забелязах да тече антифриз.
    _/''''''''''''''''''''''''\_
    //---------------\\
    [( )== //// ==( )]
    |_|'------------'|_| ....Punto

Моята е по същия начин Имам я почти от 2 години , как ли не съм я мил кво ли не съм сменял и пак е по същия начин , пускам парното и за 3-4 секудни мириши малко гадно :D после се оправя
    Grande Punto 1.3 75 hp
    Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

А запотяват ли и се стъклата?За пътви път виждам кола в която при пуснато на 3-та степен парно на сухо време предното стъкло да си стои запотено.Иначе предполагам, че може да са сменяли радиаторчето за парно без да са измили новото от маслото върху него.
      //---------------\\
      [( )== //// ==( )]

Коментар

запотяват се ми :D като пусна парното да духа на предния джам само и на максимално силно ми се отпотява само долу горе не стига :D много е кофти
        Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

Това е коронен номер при Брава/Браво,Пунто и т.н. Имал съм Брава,а сега имам Пунто и е същият х.й. Пробвай да третираш с качествен препарат против запотяване

Коментар

Нещо да препоръчаш...макар че г/д минава сезона на запотяването
            Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

Е при мойто пунто още на 1-ва степен моментално изчезва запотяването.Вижте си филтрите за въздуха към купето да ли са читави.
              //---------------\\
              [( )== //// ==( )]

Коментар

аз нямам филтър в купето 1.1 55 коня е само перката в купето
                Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

Над перката има един дунапренен филтър.От него е.Някой ако знае как се сменя моля да обясни.Трябва ли да се маха цялото табло?
                  //---------------\\
                  [( )== //// ==( )]

Коментар

на мен май ми липсва Дайте ако имате снмки да сравня
                    Grande Punto 1.3 75 hp

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=134831-вата снимка дунапрена над вентилаторчето.
                      //---------------\\
                      [( )== //// ==( )]

Коментар

Говорих с продавачката на въпросната кола и тя ми каза, че са сменяли филтъра на парното.Предполагам е имала в предвит точно това което е горе на снимката.Сега остава въпроса как се сменя и дали трябва да се маха цялото табло.
                        //---------------\\
                        [( )== //// ==( )]

Коментар

кола

не се мяха таблото ако е ELX или с климатик може и да има филтър иначе ако е 1.1 без екстри няма да има филтър така е щото има млага вътре може да тече антифриза вътре или не влиза външен въздух -има клапа /дали отваря затваря /а филтъна е отпред под чистачката при пасажера над въпросната клапа виж по подробно в EPER прогармата там има скици
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                            не се мяха таблото ако е ELX или с климатик може и да има филтър иначе ако е 1.1 без екстри няма да има филтър така е щото има млага вътре може да тече антифриза вътре или не влиза външен въздух -има клапа /дали отваря затваря /а филтъна е отпред под чистачката при пасажера над въпросната клапа виж по подробно в EPER прогармата там има скици
                            Виж първата снимка в тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13483Това дунапрененото какво е ?Аз карам пунто S и при мен го има същото.Иначе най-се опъсявам да не би да тече антифриз и от там да се запотява.
                            //---------------\\
                            [( )== //// ==( )]

Коментар

Моят съвет е да махнеш пластмасата под чистачките и да изчистиш хубаво там. При мен миришеше така гадно и ако знаеш само колко гниещи листа и клонки съм извадил и разни буболечки... От тях е. Особено силно се усеща в мокро време. Колкото до потенето е проблем на отдушника.
                              www.CarProfi-BG.com
                              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Working...
                              X