Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Динамото ли е проблема?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Динамото ли е проблема?

Немога да запаля , но след като ми дадоха ток упях но както карам колата ми изгасна.. В какво се крие проблема? Фиат мареа 1.9 тд 100

Повреден алтернатор (четки) според мен В един момент акумулаторът съвсем е издъхнал и тока е бил недостатъчен, за да се отварят дюзите.Не е 100%, но е една от възможностите Има фенове на дизела, които ще ти кажат с подробности. Аз не съм от тях :P
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Е ако имаш проблем със зареждането на акамулатора на таблото ще ти свети постоянно знака акомулатор ....
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
        Е ако имаш проблем със зареждането на акамулатора на таблото ще ти свети постоянно знака акомулатор ....
        Има и друг вариянт:ако не свети лампата нито при контакт,нито при работа на двигателя-също няма да имаш заряд на акумулатора.

Коментар

Не че ги разбирам нещата, но провери кабелите които влизат към (излизат от) алтернатора дали са добре стегнати. Днес баща ми ми звъни, че Астрата угаснала в движение. Викам си, тоя трактор няма нафта! Оказало се, че кабел, който трябва да зарежда акумулатора бил разхлабен и не зареждал ...
          Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
          ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
          ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
          ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Провери на колко Волта ти зарежда генератора - натоварен с консуматори и без и сподели. Провери кабелчето на възбуждащата намотка на генератора, при мен се беше разхлабила една много малка мизерна гайка и като натоварех фарове, парно, чистачки и зареждаше на 12V, а трябва да е 14

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              Fiat_Punto11 написа:
              Има и друг вариянт:ако не свети лампата нито при контакт,нито при работа на двигателя-също няма да имаш заряд на акумулатора.
              много кофти номер е тва
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                Stefan Hadjov написа:
                Fiat_Punto11 написа:
                много кофти номер е тва
                Не виждам нищо кофти ако го знаеш този симптом.През лампата на таблото се подава възбуждащото напрежение на алтернатора и ако не свети при подаване на контакт,значи няма възбуждане и няма заряд на акумулатора.Независимо дали е изгоряла крушката или предпазитела във веригата.

Коментар

При по старите коли, ако контролната лампа не е наред и не свети на контакт, дори да е изправен алтернатора, няма да има зареждане, защото няма да има възбуждане.При новите коли обаче, тази лампа си е само контролна и не минава през нея самото възбуждане при стартиране.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                    При по старите коли, ако контролната лампа не е наред и не свети на контакт, дори да е изправен алтернатора, няма да има зареждане, защото няма да има възбуждане.При новите коли обаче, тази лампа си е само контролна и не минава през нея самото възбуждане при стартиране.
                    Не е лошо да уточниш какво разбираш под нови коли,защото в този форум почти всички караме стари коли.А за по точно мога да уточня,че само коли които имат за контролна лампа светодиод това не важи,но при тях може да е изгорял предпазител и да няма заряд въпреки че алтеврнатора е ОК.

Коментар

[quote="Stefan Hadjov"]
                      Danchojn написа:
                      Не е лошо да уточниш какво разбираш под нови коли,защото в този форум почти всички караме стари коли.А за по точно мога да уточня,че само коли които имат за контролна лампа светодиод това не важи,но при тях може да е изгорял предпазител и да няма заряд въпреки че алтеврнатора е ОК.
                      Да, при автомобилите със светодиод е само различно - това имах предвид. Там има шунтов резистор. Хубавото на цялата схема, е че лампата е необходима само при стартиране. Ако нещо се прекъсне в нейната верига, зареждане на акум. ще има само до следващия старт.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

При мен имаше такава сцена. Лампата за акумулатора ми светна за секунда в движение и след това "умря". Нямаше я и при контакт. Започнах първо от нея - оказа се, че аз съм с диодна такава и заряда не преминава през нея ( както бях убеден предварително ). В крайна сметка се оказа - ремонт на алтернатора - смених колектора ( износен), реле регулатор с четки и лагерче ( профилактично). След този ремонт и лампата си светна и ток бол-човек да убие. :D
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                          При мен имаше такава сцена. Лампата за акумулатора ми светна за секунда в движение и след това "умря". Нямаше я и при контакт. Започнах първо от нея - оказа се, че аз съм с диодна такава и заряда не преминава през нея ( както бях убеден предварително ). В крайна сметка се оказа - ремонт на алтернатора - смених колектора ( износен), реле регулатор с четки и лагерче ( профилактично). След този ремонт и лампата си светна и ток бол-човек да убие. :D
                          Дефекта ти е бил абсолютно същия колега-липса на възбуждане,коети се подава на ротора на алтернатора а причината може е изгоряла крушка,предпазител,прекъснал проводник или дефектни колектор или четки.Във всички тези случаи крушката не свети.Във твоя случай няма значение дали си с крушка или диод,и в двата случая умират.

Коментар

Мисля, че тази е моята тема. Вчера ми направи впечатление, че докато карам свети лампата с изобразен на нея акумулатор Това го загледах на няколко пъти- свети непрестанно, дори и при яко форсиране. Става дума за фиат браво 1.6 16в 1996г 90 кончета. Че има проблем някакъв се потвърди и от това, че сутринта колата не запали. Скоро имах проблеми с акумулатора и с един съсед замерихме тока, който се подава на акумулатора, каза човека че е перфектен- 14 и нещо волта. Май е работил подвеждащо добре в тоя момент, или до тоя момент си е бил без проблем, до тогава не бях забелязвал да остава да свети лампата на акумулатора. Откъде да я захващам, един от вариантите е да я запаля с бутане и пак с мултицета, да видим сега какво е положението. При недостиг на зареждащия ток или липса на такъв май следва сваляне и ремонт или замяна на алтернатора, та идва въпроса на канал ли се сменя, много ли се псува и такива... Че като свалях на типото дългия болт се беше заварил направо в алтернатора и се сбърках докато го измъкна.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                              Мисля, че тази е моята тема. Вчера ми направи впечатление, че докато карам свети лампата с изобразен на нея акумулатор Това го загледах на няколко пъти- свети непрестанно, дори и при яко форсиране. Става дума за фиат браво 1.6 16в 1996г 90 кончета. Че има проблем някакъв се потвърди и от това, че сутринта колата не запали. Скоро имах проблеми с акумулатора и с един съсед замерихме тока, който се подава на акумулатора, каза човека че е перфектен- 14 и нещо волта. Май е работил подвеждащо добре в тоя момент, или до тоя момент си е бил без проблем, до тогава не бях забелязвал да остава да свети лампата на акумулатора. Откъде да я захващам, един от вариантите е да я запаля с бутане и пак с мултицета, да видим сега какво е положението. При недостиг на зареждащия ток или липса на такъв май следва сваляне и ремонт или замяна на алтернатора, та идва въпроса на канал ли се сменя, много ли се псува и такива... Че като свалях на типото дългия болт се беше заварил направо в алтернатора и се сбърках докато го измъкна.
                              Може тези номера и от стартера да идват,но най добре първо замери алтернатора, но с хубав мултицет да покаже реалните стойности и после търси другаде проблема.
                              Peugeot 307 2.0i ГИ
                              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Working...
                              X