Искам да попитам има ли защита на ангренажния ремък Фиат Браво 1.6 16в?Редактирано заглавие!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защита на ангренажния...
Collapse
X
-
Няма никаква защита.Ако се скъса ангренажен ремък последствията са отваряне на мотора и смяна на каквото е изкривено и счупено ( клапани, бутала и биели в добрия случай )== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
В лошият случай може да се наложи да смениш разпределителен вал дори и двата, ако са невъзвратимо изкривени. (говорим за десети, а понякога стотни от милиметъра)Колянов вал, ако е подбит трябва да се шлайфа и да се купят ремонтни лагери за съответния ремонт.Отделно гарнитури, болтов нови за главата и т.н. В горния си пост нямам предвид, че ще трябва да смени всичките клапани, биели и бутала, а само пострадалите! Може да се размине и само с четири клапана, но това не спестява отварянето на мотора и последващите от това разходи. Колко голми за щетите зависи много от това с каква скорост и респективно какви обороти се кара колата в момента на скъсването на ангренажа. Ако още ти е смешно мога да продължавам. Изпитвал съм го на свой гръб.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Мерси много колеги... Не се е случвало и се надявам да не се случи... Въпроса беше за обща култура мерси много за отговорите.FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!
Коментар
-
ами и аз да попитам саштото само че за 1.9тд 100 дали като е друг мотор не са се излагали да сложат неква защита че сам за смяна на агренажниа ама вече 5000км отгоре все не мога да отделя пари и ако не даи си боже стане дали нема да бера ягоди Yellow_Flash_Colorz_PDT_37FIAT Marea TD100 1999 без лети джанти
Коментар
-
коляно мотовилковата група не страда клапаните се кривят в най-лошия случай може да се счупи петра на разпределителния вал или да се счупи което е повече характерно за дизелаФиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
това няма умора за балканче
Коментар
-
коляно мотовилковата група не страда клапаните се кривят в най-лошия случай може да се счупи петра на разпределителния вал или да се счупи което е повече характерно за дизелаФиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
това няма умора за балканче
Коментар
-
anto 1752 написа:Благич,опитваш се да кажеш нещо, най вероятно е вярно,но много трудно ти се разбира.виж там правописа малко,че много е дразнещо.нищо лично,не се сърди.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар