Здравейте колеги. От няколко дена имам странен проблем на дясната врата.Когато я отварям и затварям пука ужасно и силно.Предполагам че това е механизма за задържане на вратата(знаете как има 3 степени на отваряне).Та махнах корите на вратата и стигнах до механизма но нищо немога да разбера а пък е труно да се види там само се напипва.Въпроса ми е някои зблъсквал ли се е с този проблем и оправял ли го е?????Ще съм благодарен да се даде някакъв съвет.П.С Дясната врата въобще не се спира няма степени?????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с вратата на Фиат браво
Collapse
X
-
Здравей, на няколко автомобила ми се е случвала тая гадост и като решение на проблема съм предприемал единствено откачане на въпросното лостче и набутването му в процепа откъдето излиза за да се хване към вратата...... и по този начин няма да има щракане/скържане/стържене, но няма и да се задържа и вратата Вероятно е по- добре да се разглоби и оправи, но при мен се е случвало се на разни бараки, та не съм си давал зор да го лекувам (вероятно и ремонта му няма да е лесен).От няколко години практикувам напръскването на всички подвижни части и механизми по врати и ключалки и тн. с телонов спрей и съм много доволен от резултата Поздрави и успех
-
Май нещо такова ще е решението на проблемаhttp://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
Коментар
-
Колега, механизма се сваля като го откачиш първо откъм купето - избиваш втулката която го държи към купето. Самия ограничител се държи на два болта за вратата - разавиваш ги (с шестограм са) и го вадиш през дупката на високоговорителя.При мен единия ограничител се беше разхлабил и затягането на болтовете помогна, както и натъпкването му с грес. Дугия обаче беше с едно счупено ухо - заварих го и така половин година си е наред, ама да видим до кога ще издържи заварката.На първо време наистина може да го откачиш откъм купето да не ти трака но проблема е, че вратата се отваря и затваря сама и е много досадно.П.П. Този шплент дето държи ограничителя може да се счупи докато го махаш, поради това на едната врата сега имам болт.Fiat Bravo 1.8 GT, 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар