Здравейте колеги, тази сутрин установих, на Мареата ми (1.8 куб., 1997г) са настъпили някой промени . Лампата на AIRBAG-а ми вече свете постоянно на таблото (независимо от първоначалните самоанализи - изгасва като запаля двигателя и след няколко секунди светва). Другото, което установих е, че антифризът ми е намалял доста под чертата за MIN на резорварчето. Не съм забелязал никакви миризми или течове в краката опред под таблото. Поразрових се из форума и съмненията ми са, че радяторчето ми е прокапало върху алуминиевата кутия на AIRBAG-а. От сервиза на Fiat в Търново ми казаха да проверя първо дали има теч върху кутията. Опитах се днес да махна пластмасовата кора намираща се от страната на жапката, странично на централната конзола, долу ниско в краката. Това, което видях е един винт, който с лекота успях да развия. Установих, че пластмасовата кора е хваната на още две места, но без дупки за развиване. Оставам с впечатление, че това са две копчета. Дърпах, дърпах и така и не успях да откопча кората. Понеже не желая да чупя повече нищо по колата си с неграмотност за сваляне на детайлите, се надявам да ми помогнете с насока и съвет за отделянето на тази кора за да мога да установя, дали има теч стигнал до там.А иначе, от сервиза на фиат ми казаха, че може и да е здрав AIRBAG модула. Но защо свети лампата в момента тогава? Също така, сложих добавка на LIQUI MOLY за спиране на течовете по отоплителната система. Долях също така и антифриз. Ще видя сутринта как е нивото и дали е капало отпред някъде.На този етап е това, което мога да направя. Дано някой успее да даде разумен съвет за премахване на пластмасовия капак.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да достигна до алуминиевата кутия за AIRBAG-а?
Collapse
X
-
maskarata написа:Тези две копчета не се дърпат а се натискат посредата с нещо по-остро например кръстата отверка. Като го натиснеш то се освобождава. И по-внимателно че аз счупих едното.Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
-
maskarata написа:Ако си сложил добавката е хубаво да я покараш колата поне 15-20 мин. загряла. Ако не си го направил отивай да я палиш.Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар