Здравейте колеги, тази сутрин установих, на Мареата ми (1.8 куб., 1997г) са настъпили някой промени
. Лампата на AIRBAG-а ми вече свете постоянно на таблото (независимо от първоначалните самоанализи - изгасва като запаля двигателя и след няколко секунди светва). Другото, което установих е, че антифризът ми е намалял доста под чертата за MIN на резорварчето. Не съм забелязал никакви миризми или течове в краката опред под таблото. Поразрових се из форума и съмненията ми са, че радяторчето ми е прокапало върху алуминиевата кутия на AIRBAG-а. От сервиза на Fiat в Търново ми казаха да проверя първо дали има теч върху кутията. Опитах се днес да махна пластмасовата кора намираща се от страната на жапката, странично на централната конзола, долу ниско в краката. Това, което видях е един винт, който с лекота успях да развия. Установих, че пластмасовата кора е хваната на още две места, но без дупки за развиване. Оставам с впечатление, че това са две копчета. Дърпах, дърпах и така и не успях да откопча кората. Понеже не желая да чупя повече нищо по колата си с неграмотност за сваляне на детайлите, се надявам да ми помогнете с насока и съвет за отделянето на тази кора за да мога да установя, дали има теч стигнал до там.А иначе, от сервиза на фиат ми казаха, че може и да е здрав AIRBAG модула. Но защо свети лампата в момента тогава?
Също така, сложих добавка на LIQUI MOLY за спиране на течовете по отоплителната система. Долях също така и антифриз. Ще видя сутринта как е нивото и дали е капало отпред някъде.На този етап е това, което мога да направя. Дано някой успее да даде разумен съвет за премахване на пластмасовия капак.

Коментар