Здравейте! Първо искам да се извиня ако дублирам някоя тема, но след доста търсене не успях да намеря подобен проблем на моя и за това реших да отворя нова.Преди около 6 месеца станах горд собственик на Фиат Пунто mk2 1.2 8v 2001г. и всичко беше наред докато един ден в малко по-серозен дъжд дясната чистачка след известно време на работа остана в изходна позиция. За да не губя мойто, а и вашето време в обяснения съм снимал каде точно се разкачи. Проблемът се появява когато въпросната връзка се намокри. След като я закача прави 2-3 завъртания и пак се разкача. Смених чистачките, защото те така или иначе си бяха остарели, но това не реши проблема. Ако някой може да помогне ще му бъда благодарен!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с чистачките
Collapse
X
-
там са на шарнирно съединение и се е износило. или ти трябва нова фтулка/това в дупката, пласмасовото/, която фтулка едва ли ще намериш, или отнякъд емоторче 2 ръка и да го смениш цялото. 3-я и най-предпочитан от мен вариант би бил да разпробиеш това вляво лостче, да ми сложиш един болт с подходящ диаметър и да го прекараш пред дупката. след това една дупка пред самия болт и там слагаш един шплент. това ще ти реши проблема, но не знам другите съединения как са... може да с еокаже най-добр емоторче 2 ръкаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Реклама
Collapse
Коментар