Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какъв акумулатор ми е нужен ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какъв акумулатор ми е нужен ???

Здравейте , дали има някаква таблица за исчесление за определен тип двигател колко ампера ти трябват.Имам две коли едната е ФИАТ ПУНТО 1.7 ТД , а другата ЛАНЧИЯ ДЕДРА 1.6 БЕНЗИН.Та исках да питам дали мога на пунтото да сложа 70 ah ,а на ланчията 44ah.Грешен раздел->ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Punto 1.7 TD

За Ланчията ще дойде малък, поне 55-60 Ah, зависи вече от стартовия ток, защото ако вземеш един МОнбат 55Ah и една варта 44 е напълно възможно вартата да е по-издържлива и с горе-долу същия стартов ток.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Никви проблеми няма да сложиш 44Аh само гледай да е с по-голям стартов ток. И да не е Монбат.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

За акумулаторите сме говорили доста.За да важи гаранцията на акумулатора, то той трябва да е съобразен с изискванията на производителя на акумулатора.За Дедрата в зависимост от производителя ти трябва 55 или 60 Ач. (Иначе моята, 1.8, доскоро я карах с 44 Ач и нямах проблем).

Коментар

В тази тема колегата е дал каталог за всички автомобили. Фиатите започват на стр.25. Най-добрият вариант е да вземеш препоръчаното от производителя: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...546&highlight=

Коментар

maskarata написа:
            Никви проблеми няма да сложиш 44Аh само гледай да е с по-голям стартов ток. И да не е Монбат.
            И какво му е на Монбат ? Аз съм с Монбат Премиум 50 Ah, снимката е в гаража. При минус 15 пали от половин оборот.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
              maskarata написа:
              И какво му е на Монбат ? Аз съм с Монбат Премиум 50 Ah, снимката е в гаража. При минус 15 пали от половин оборот.
              Збаравих да допълня и Искра само че те са по-добри от Монбат. Ами кофти акумулатори са бързо свършват.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

snake написа:
                maskarata написа:
                Нищо освен,че някъде след втората година(някъде като свършва гаранционния период) акумулатора си заминава...т.е. по-бързо свършват. И второ- не отговарят на дадените параметри което е по-лошото Особено стартовия ток не е това което пише
                ex.Мареа ТД100

Коментар

и аз имам тези наблюдения за монбат. пред очите ми един такъв протече, без нищо си протече от снадката на капака горе с тялото на кумулатора, друг пък монбат издаде багажа за 2 год и няколко месеца.... лятото си купувах нов акумулатор и цената между варта и искра с разлика 2 амп/ч повече за изската беше 2-3 лв. взех си вартата
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не съм някакъв защитник на Монбат, нито пък през мен са минали 100 акумулатора, за да имам сериозни набюдения. Същото, предполагам, се отнася и за вас. Карах опела си 3 години с тази марка без никакви ядове. От една година и на мареата съм с Монбат за 102 лв. Още една година няма да имам грижи, защото е в гаранция. Да кажем след една година погине, макар че се съмнявам, че ще стане точно така. Кажете ми кои са "хубавите" акумулатори, колко струват и колко време изкарват ?Колкото до Елхим Искра, от време оно имат лошо реноме в Пазарджик, където е завода. Но не бих се ангажирал да кажа, че не струват.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

4-та година с мобат съм и нямам грижи.Пали много лесно дори при - температури.На баща ми ладата също е с монбат 3-та година,пак няма никви ядове.Каквато и марка да вземеш от по евтините ще ти свърши работа.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

snake написа:
                        Не съм някакъв защитник на Монбат, нито пък през мен са минали 100 акумулатора, за да имам сериозни набюдения. Същото, предполагам, се отнася и за вас. Карах опела си 3 години с тази марка без никакви ядове. От една година и на мареата съм с Монбат за 102 лв. Още една година няма да имам грижи, защото е в гаранция. Да кажем след една година погине, макар че се съмнявам, че ще стане точно така. Кажете ми кои са "хубавите" акумулатори, колко струват и колко време изкарват ?Колкото до Елхим Искра, от време оно имат лошо реноме в Пазарджик, където е завода. Но не бих се ангажирал да кажа, че не струват.
                        Искра и Монбат вече са с един собственик ако не се лъжа Хубав акумулатор- Бош например,има и много други! Аз карам с "Банер" австрийски е,служебния форд със същия акумулатор вече втора година сутрин стои на стартер 2 минути докато запали Дали е хубав не знам,правя си за себе си изводите.
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                        X