Здравейте Фиат маниаци, както прочетах маи-маи доста от нас имат проблем с оборотите.Е при мен ми казаха, че било проблема от моторчето за празният ход, понеже не държеше никакви ниски обороти, нито на газ нито на бензин.На няколко места бяха категорични и казаха че проблема е от въпросното моторче.Е купих чисто ново, само, че проблема като че ли пак си го има.Тоест сега с малка разлика.Паля я на бензин, превкючвам на газ и държи много ниски обороти-даже понякога загасва, докато отвори термостата.След като загрее, вече не се проявава проблема и си работи коректно на оборотите на които трябва.Е колеги дали на някои му е познат този проблем?Дали на някои му се е случвало да се сбласква с това?И моля ви помогнете с някакви съвети.Вече ми писна да обикалям сервизите и да давам на тоя и на ония по 20-30 лв. за нещо което до сега никой от сервизите не оправи.Благодаря Ви, предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
отново да поговорим за проблем с оборотите
Collapse
X
-
Аз имам същият проблем - играят ми оборотите на празен ход, но само на бензин. На газ е супер, не се чува мотора, че работи. Поисках обяснение от моя майстор защо го прави само когато е на бензин и той ми каза, че моторчето на празния ход работи само когато карам колата на бензин през другото време изпарителя определял колко газ ще се подава на двигателя. И мен ме чака ремонт, дано не е скъпBravo 1.8 16V GT
-
Аз бях пуснал темата "Отново за оборотите" и аз имах същия проблем играеха ми оборотите от 1000 до 1500 докато загрее. Казаха ми същото като на теб.Интересното е, че от вече седмица проблема изчезна, като се затопли. От както температурите са стабилно над нулата просто изобщо не се появява. Общо взето странна работа не знам какво да ти кажа.
Коментар
-
Такааа, за да не отварям нова тема за обороти, прочетох няколко такива, но не попаднах на моя проблем. Случи ми се вчера, на топла кола (около 85 градуса) на един светофар колата започна да се форсира сама. Стигна до 3500 оборота и хората почнаха да се оглеждат дали нема да излитам (това в кръга на шегата). След секунди, още преди да светне зелено, оборотите почнаха бавно да спадат. След това си потеглих и повече не се появи това явление.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Mitko написа:Симптомите навеждат на температурен датчик.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Mitko написа:chris написа:Mitko написа:Симптомите навеждат на температурен датчик.Bravo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар