Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парно - Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Парно - Пунто

    Здравейте, колеги.Имам Пунто 75 1.2 MPI ’94 г. Преди две седмици (беше студено) запалих двигателя и излязох от колата да си говоря с един приятел. Като влязох отново, вече беше достигнала работна температура. Пуснах си парното и ... почна да духа студено. Почаках така известно време, но нищо не се промени. Тогава подадох газ и увеличих оборотите на около 2500 и започна да духа леко топло. Като отпуснах газта пак почна хладно, но не колкото преди. Като потеглих, след малко заработи нормално.Нормално ли е това и ако не е, каква може да е причината?Термостата, радиатора на охлаждането и радиатора на парното съм ги сменял преди година. Водната помпа би трябвало да е на година и половина - тогава купих колата, а продвача каза, че я е сменил. Но в това не мога да съм сигурен, тъй като ме беше излъгал за някои други работи.Същия проблем бях забелязал още преди година, малко след като смених радиаторчето на парното. Тогава доста форсирах на място, за да тръгне топло. Иначе винаги съм тръгвал при не напълно загрял двигател и ми се е струвало естествено отначало парното да духа студено. Не вярвам да има въздух в системата, защото радиаторчето ми го сменяха в сервиз и те са наливали антифриза, едва ли ше допуснат такава грешка. Макар че сервиза е на "Форд". А и оттогава въобще не съм губил антифриз.
    Пунто 75 1.2 MPI '94

    #2
    При мен се получава същото като ми намалее антифириза. Доливаш, обезвъздушаваш и всичко ще е ОК.

    Коментар


      #3
      Колкото и да не ти се вярва,вземи си виж системата дали няма въздух и я обезвъздуши.Точно на това ми прилича на мен.С по-големите обороти успяваш да изкараш въздуха от радиаторчето и започва да духа топло.Пробвай с това,най-лесно и безболезнено е,а ако не се оправи тогава търси друга причина.

      Коментар


        #4
        Здравеите. И аз имах този проблем и сега наблюдавам колата но пак си губи антифриз(малко но губи).Парното пак загрява бавно.Бихте ли ми казали как да обезвъздуша системата.

        Коментар


          #5
          Каква е колата ти

          Коментар


            #6
            колата е същата като по - горе написаната Пунто 75 1.2 ELX

            Коментар


              #7
              Незнам къде е точно при теб,да каже някой с Пунто

              Коментар


                #8
                Stoianov написа:
                колата е същата като по - горе написаната Пунто 75 1.2 ELX
                Виж тук-А и В са пробките за обезвъздушаване
                Прикачени файлове
                Ex. Grande Punto Driver

                Коментар

                Working...
                X