Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли опастност от проблем след замръзване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли опастност от проблем след замръзване?

От доста време имах теч на антифриз от "О" пръстените на радиатора на парното. Днес източих охладителната течност и понеже беше малко поразредена , а и вече на 2 г. я изхвърлих. Намазах "О" пръстените с течна силиконова гарнитура. Реших преди да налея новия антифриз да проверя дали съм решил проблема с теча. Налях вода за пробата и се оказа ,че всичко е наред. Източих водата от най-долното съединение на водния радиатор. Но малко по-късно се сетих,че вероятно е останало някакво количество вода в охладителната система. Въпроса ми е: Дали ако замръзне тази вода ще ми създаде някакви проблеми? Най-вече се притеснявам за радиатора на парното.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Ако си я източил "докрай" няма да имаш проблеми.Малкото което остава е много трудно да ти причини неприятности.Ако искащ за всеки случай можеш да налееш малко антифриз концентрати пак за го източиш. Поне няма да е чиста вода.
    http://karate-bg.com
    Пътна помощ в София

Коментар

Ти нали после си налял янтифриз?
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
        Ти нали после си налял янтифриз?
        След като източих водата не съм наливал нищо. В понеделник ще получа пари и тогава ще сложа антифриз.
        SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Преди 5-6 години Типото ми имаше ядове с радиатора и аз бях направил така,но радиаторчето вътре замръзна,на следващия ден като налях антифриз и след загряването на колата радиаторчето се разтечя бая,на твое място бих махнал и 2-та маркуча на радиаторчето но не от него а от страната на мотора и от едната страна да го надуеш да изхвърли всичката вода от него,но не забравяй,че в блока също остава вода,а на вън е бая студено.

Коментар

pugsy написа:
            Преди 5-6 години Типото ми имаше ядове с радиатора и аз бях направил така,но радиаторчето вътре замръзна,на следващия ден като налях антифриз и след загряването на колата радиаторчето се разтечя бая,на твое място бих махнал и 2-та маркуча на радиаторчето но не от него а от страната на мотора и от едната страна да го надуеш да изхвърли всичката вода от него,но не забравяй,че в блока също остава вода,а на вън е бая студено.
            Благодаря ти за съвета! Стана късно на вън, но май ще използвам последните си пари и ще отида до някоя бензиностанция да купя антифриз- не ми се поемат излишни рискове.
            SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Кофти е като останеш без пари,но после да се набутваш излишно е още по кофти,ако беше от София можехме да свършим работа,имам около 2 литра в багажника които се търкалят безцелно.Другия вариант е ако може да намериш някой по топъл гараж и да я бутнеш да седи там докато вземеш антифриз.

Коментар

Working...
              X