От доста време имах теч на антифриз от "О" пръстените на радиатора на парното. Днес източих охладителната течност и понеже беше малко поразредена , а и вече на 2 г. я изхвърлих. Намазах "О" пръстените с течна силиконова гарнитура. Реших преди да налея новия антифриз да проверя дали съм решил проблема с теча. Налях вода за пробата и се оказа ,че всичко е наред. Източих водата от най-долното съединение на водния радиатор. Но малко по-късно се сетих,че вероятно е останало някакво количество вода в охладителната система. Въпроса ми е: Дали ако замръзне тази вода ще ми създаде някакви проблеми? Най-вече се притеснявам за радиатора на парното.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли опастност от проблем след замръзване?
Collapse
X
-
Преди 5-6 години Типото ми имаше ядове с радиатора и аз бях направил така,но радиаторчето вътре замръзна,на следващия ден като налях антифриз и след загряването на колата радиаторчето се разтечя бая,на твое място бих махнал и 2-та маркуча на радиаторчето но не от него а от страната на мотора и от едната страна да го надуеш да изхвърли всичката вода от него,но не забравяй,че в блока също остава вода,а на вън е бая студено.
Коментар
-
pugsy написа:Преди 5-6 години Типото ми имаше ядове с радиатора и аз бях направил така,но радиаторчето вътре замръзна,на следващия ден като налях антифриз и след загряването на колата радиаторчето се разтечя бая,на твое място бих махнал и 2-та маркуча на радиаторчето но не от него а от страната на мотора и от едната страна да го надуеш да изхвърли всичката вода от него,но не забравяй,че в блока също остава вода,а на вън е бая студено.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар