Здравейте,от седмица съм собственик на Fiat Punto 55, 98-ма година,и се опитвам да разровя колкото се може повече теми, но уви информация за проблема с който се сблъсках днес не открих.Скоростомера ми не отчита, проверих само дали жилото се върти когато колата се движи (оказа се че не), а и след като предишния собственик ми каза, че проблема е в жилото а не в таблото отидох в магазина и купих ново жило.свалям старото и го гледам здраво....като позадълбах малко видях, че от връзката към скоростната кутия, една малката пластмаска вътре към която се закача самото жило свободно се върти на ръка а като я дръпна леко се изважда. все едно просто е оставена там да убира луфта.моля кажете каква е тази пластмаска, счупена ли е и как би трябвало да изглежда и как мога да я оправя или подменя, че искам да си оправя скоростомера Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростомер (откъм скоростна кутия)
Collapse
X
-
Re: Проблем със скоростомер (откъм скоростна кутия)
starter написа:Здравейте,от седмица съм собственик на Fiat Punto 55, 98-ма година,и се опитвам да разровя колкото се може повече теми, но уви информация за проблема с който се сблъсках днес не открих.Скоростомера ми не отчита, проверих само дали жилото се върти когато колата се движи (оказа се че не), а и след като предишния собственик ми каза, че проблема е в жилото а не в таблото отидох в магазина и купих ново жило.свалям старото и го гледам здраво....като позадълбах малко видях, че от връзката към скоростната кутия, една малката пластмаска вътре към която се закача самото жило свободно се върти на ръка а като я дръпна леко се изважда. все едно просто е оставена там да убира луфта.моля кажете каква е тази пластмаска, счупена ли е и как би трябвало да изглежда и как мога да я оправя или подменя, че искам да си оправя скоростомера МерсиФиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
това няма умора за балканче
-
и аз предполагам, че ще е някакъв червяк или зъбчатка,лошото е, че най-верочтно се е счупил вътре, защото пластмаската, която излиза е само като малка капачка на химикал.сигурно е счупена и половината е останала вътре.днес ако времето позволява ще се опитам да видя дали има нещо останало в дупката, макар, че незнам как ще гледам до там, на много смотано място е ако някой има идеи да пише, мерси.PS: опитвах се да извадя заседналата част.като я хвана с пинсетите леко помръдва нагоре, но не излиза.да няма кещо като фиксиращ болт или подобно.дайте идеи как да я извадя...Модване на XBOX 360, Playstation 2, Playstation Portable и други Конзоли.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар