Не ви ли писна да правите такива дискусии, бензин vs. дизел vs. LPG, ЦСКА vs. Левски, Windows vs. Linux ...Поредната ланкаджийска тема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел или Бензин ?
Collapse
X
-
-
Та незнам кой какво, но отскоро карам едно Bravo JTD ами доста приятно е, но и пунто 1.2/75 си ми допада. Та темата е малко като блондинка или брюнетка /ми на който каквото му допада/http://vbox7.com/play:53b65925 (rofl) a sega ko e tui neshto :O (rofl)(rofl)(rofl)
Коментар
-
Re: Дизел или Бензин ?
kristo0o_m написа:моля секи да си каже мнението за дизела и за бензина смисал кое повече върви .. чудя следващия ми автомобил дали да е дизел секи казва че дизела е по икономичен но е тромав . ....примертно алфа 156 жтд 2.4 .. или аре дане е алфа .. интересува ме дали дизела с турбо компресор пове върви от бензина или обратното.. ?Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Я ся да видим:Какво най се сменя/ремонтира:Бензин:- свещи, еле пък вземеш TS х2 ти е цената - кабели- стъпков мотор- дебитомер- ламбда сонда, не знам дали няма и модели с 2 броя за Берое- бобини- дистрибуторна капачка, палецДизел:- свещи подгревни, я ги смениш, я не.- дебитомерF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Re: -
magik написа:Та незнам кой какво, но отскоро карам едно Bravo JTD ами доста приятно е, но и пунто 1.2/75 си ми допада. Та темата е малко като блондинка или брюнетка /ми на който каквото му допада/F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Shefy написа:Щом те интересува вървене си вземи бензин, не от гледна точка кое е по-бързо, а от гледна точка на това, че дизела не е за ръчкане.Pakidanski написа:Според мен дизела печели за момента....излязоха много добри двигатели от ново поколение, между които са и италианските JTD-та. Докато нови поколения бензинови двигатели за момента имат само мерцедес и бмв, които може да се каже, че са недостъпни на този етап.Иначе тоя с 2.4 двигател почти всяка кола ще лети и няма да харчи колкото аналогичен бензинов...освен това и нафта на далавера има колкото щеш, та може да ти излиза и още по- тънкоmaskarata написа:Предполагам под ръчкане имате предвид високи обороти, които при дизела липсват.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Аз като защитник на бензина да попитам произвеждат ли се атмосферни дизели за леки автомобили и ако да колко процента, и колко процента от бензиновите коли имат турбо и ако на мойто ино и шес му туря турбо кво става със свръх модерния дизел? Нормално е на бензина да му е минала модата защото там няма какво да се пипа вече.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Atanas71 написа::D А бре стига сте го лъгали човека с това жътъдъ никога не е било толкова добър дизелов двигател колкото го изкарвате. Това е първия комън рейл , но само това , нищо не го прави много добър двигател . Всичко което се е появило като комън рейл произведено от друга фирма го бие по всички параметри. Сами го знаете това , затова ги и "ЧИПОСВАТЕ" защото си знаете че не върви. Не че тръгва много след чипосването , но е важно да се знае че е чипнато това предполага 20-30 к.с. само че виртуални И това си го знаете Бензина си е тръпка , а турбо-бензина страст. Всичко друго е въпрос на сметки и текезесарско гориво на далавера. Дизела в България все още може да се купува на черно краден и в повечето случаи това е стимул за покупка на такъв автомобил.
Коментар
-
Предимство на дизела не иска голяма подръжка(почти никаква) нисък разход , недостатък тромав и скъпи части ......Предимство на дизела с турбо икономичен ,сравнително бърз .Недостатъци проблем с турбото (скъпо за подмняна) ... натрупване на масло в кулера от турбото и достигане на свръх критични обороти за двигателя поради невъзможност от изгасяне.... Предимства на бензин с турбо , големи обороти , много пъргав ... недостатъци износване на турбото ,голям разход ,скъпа подръжка.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар