Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизел или Бензин ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дизел или Бензин ?

моля секи да си каже мнението за дизела и за бензина смисал кое повече върви .. чудя следващия ми автомобил дали да е дизел секи казва че дизела е по икономичен но е тромав . ....примертно алфа 156 жтд 2.4 .. или аре дане е алфа .. интересува ме дали дизела с турбо компресор пове върви от бензина или обратното.. ?
    сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Щом те интересува вървене си вземи бензин, не от гледна точка кое е по-бързо, а от гледна точка на това, че дизела не е за ръчкане.

Коментар

Ъъъъ газ ... метан ?А по повод вървежа .... ще си позволя да пусна 2 линка от алфа форума:http://www.youtube.com/watch?v=B0ogn...Бензина не е това, което беше.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Дизел или Бензин ?

kristo0o_m написа:
        моля секи да си каже мнението за дизела и за бензина смисал кое повече върви .. чудя следващия ми автомобил дали да е дизел секи казва че дизела е по икономичен но е тромав . ....примертно алфа 156 жтд 2.4 .. или аре дане е алфа .. интересува ме дали дизела с турбо компресор пове върви от бензина или обратното.. ?
        Според мен дизела печели за момента....излязоха много добри двигатели от ново поколение, между които са и италианските JTD-та. Докато нови поколения бензинови двигатели за момента имат само мерцедес и бмв, които може да се каже, че са недостъпни на този етап. Иначе тоя с 2.4 двигател почти всяка кола ще лети и няма да харчи колкото аналогичен бензинов...освен това и нафта на далавера има колкото щеш, та може да ти излиза и още по- тънко И да не забравим, че най важното е състоянието на автомобила...щото ако си земеш изрендосан до плач дизел...може и сериозно да се наиграеш, набълбукаш и тн. в последствие ))

Коментар

Щом колегата пита кое върви повече значи ще ръчка, щом ще ръчка - бензин!

Коментар

Железна логика
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Shefy написа:
              Прав си...но тряя да се отбележи, че дизелите не са това което бяха доскоро и за да не съм голословен...ще споделя впечатлението си от хонда акорд 2,2 дизел...честно по-бърза кола не бях карал, като се има предвид че съм имал и бмв 7-ца 3.5л. Сега след като и смени софтуера, и дигна коне/Nm, за сметка на екологията, колата върти и на трета...лудница направо!пп. дизела вече не е тва дето беше

Коментар

И на мен винаги ми е било странно такова твърдение

Коментар

Не казвам, че бензина върви повече, казвам, че носи повече на ръчкане

Коментар

Shefy написа:
                    аха бензин за ръчка сам съгласен за значи алфа 156 2.0 ТС е по добриа вариант от жтд ?като ускорение по католог винаги сам збелязал че бензина по бързо ускорява ?пък някои хора ми казват че дизелат за гонки не става пък сам виждал 166 - 2.4 жтд да накзва БМВ е36 2,0 150 к.с
                    сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Коментар

Тая тема май ще иде ВГЗ...
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Shefy написа:
                        Щом те интересува вървене си вземи бензин, не от гледна точка кое е по-бързо, а от гледна точка на това, че дизела не е за ръчкане.
                        А защо дизела не е за ръчкане. В смисъл технически кое го спира.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Предполагам под ръчкане имате предвид високи обороти, които при дизела липсват.
                          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

По принцип карам бензинова кола на газ, но определено бих избрал новите дизели пред бензина,хем са икономични хем вървят добре
                            Peugeot 307 2.0i ГИ
                            ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

с едно 2.4JTD малко смеят да се заяждат аз бих избрал въпросният двигател пред почти всеки бензинов.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X