Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със скоростна кутия или деференциал на пунто 1.2 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със скоростна кутия или деференциал на пунто 1.2 16в

От известно време се появи нещото като чукане (щтракане) от към скоростната кутия или деференциала.Щтракането се увеличава когато колата е по инерция,а като подам леко газ намалява и се чува по тихо.Общо взето това е ;( които знае от какво може да е моля да помогне.Колата е 2001 г 1.2 16в.Мерси

Все някои трябва да има мнение по въпроса ? Yellow_Flash_Colorz_PDT_15

Коментар

А как се държи в завои - има ли промяна на щракането? По принцип такова щракане идва от външните каретата - погледни какво е състоянието на маншоните.
      Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

tedynaidenov написа:
        А как се държи в завои - има ли промяна на щракането? По принцип такова щракане идва от външните каретата - погледни какво е състоянието на маншоните.
        До сега я тествах в завоите,но не видях промяна...колкото по висока е скоростта толко по бързо щтрака.Забележих поне,че на задна скорост като засиля и пусна по енерция не щтрака.И аз мислех,че е от някое каре защото като я дигнах първия път на крик на лявото вътрешно каре маншона хвърляше грез дори ми се видя че шантри,но като я откарах на канал и я сложих на крик щтракането се чува между скоростите и диференциала Има си масло в скоростите...Между другото това щтракане беше от преди 2/3 месеца ма се чуваше много по-леко.

Коментар

Помагаите

Коментар

Абе да не те плаша ама един приятел с Пежо 406 имаше същите симптоми и излезе изронени зъби в диференциала, зъбчатки втора употреба + труд около 400лв...
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Един монтъор каза,че били чупили скорости тея пунта направо ми се реве

Коментар

Добре де това форум на Фиат ли е?Ако съм объркал форума казваите Yellow_Flash_Colorz_PDT_35 2 мнения за 3 дена...добре ми помагате Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

user123 написа:
                  Един монтюр каза,че били чупили скорости тея пунта направо ми се реве
                  ако ми кажеш какво значи - че се "били чупили скорости"...кой ги чупи???като си я видял да фърля грес от маншона - кво направи? смени ли го??? щото тя греста си излиза до едно време и после свършва. а тя е специална високооборотна грес. още - през зимата през скъсаните маншони влиза кал, вода-става на лед и си е.... майката...п.п. мани ги тея италианки - много се чупят...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                    user123 написа:
                    ако ми кажеш какво значи - че се "били чупили скорости"...кой ги чупи???като си я видял да фърля грес от маншона - кво направи? смени ли го??? щото тя греста си излиза до едно време и после свършва. а тя е специална високооборотна грес. още - през зимата през скъсаните маншони влиза кал, вода-става на лед и си е.... майката...п.п. мани ги тея италианки - много се чупят...
                    Ма всичко ми е ясно свързано с маншоните и каретата това щтракане нее от тях,а нещо свързано със скоростите(диференциала)мисля,че съм обяснил ясно по-горе.Искам КОМПЕТЕНТНИ мнения по въпроса.п.п. аз си харесвам колата не ми пука какво говорат другите

Коментар

Колега и аз имах подобен шум,но при мене се чуваше малко като стържене. при мене се наложи направо смяна на кутията
                      Peugeot 307 2.0i ГИ
                      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Тъпа работа дано нее нещо сериозно

Коментар

jordan85 написа:
                          Колега и аз имах подобен шум,но при мене се чуваше малко като стържене. при мене се наложи направо смяна на кутията
                          по евтино излиза да си смениш кутията отколкото да се ремонтира старата а това за трошенето незнам
                          Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
                          Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
                          това няма умора за балканче

Коментар

user123 написа:
                            Смени монтЮра,защото ще се разплачеш повече.За сега това ти е решението.

Коментар

Колега, сигурен ли си на 100%, че шума е от скоростана кутия?Питам, защото на старата ми кола така ме наплашиха. Реших да си търся проблема сам и се оказа лагер на главина. А преди това бяха едни слушания със слушалки, едни чудесии....
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X