Здравейте колеги ! Преди малко стана една беля...... след стоп нали си тръгвам, първа.. втора и нещо изплющя и потъна педала на съединителя до край........ колата изгасна и т.н. педала си седи потънал и с ръка се мърда нагоре надолу, но си седи плътно прибран, та може ли да е някакво жило да са е скъсало или е заминал съединитея според вас ? Утре ще се вика майстор, но все пак да питам и тук и нормално ли е, сутрин като я запаля в тези студове съединителя да е много твърд като вкоченен и доста трудно се натиска, знам, че си е за смяна, но в момент на криза 300-400 лв. не ми се дават
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединителя на Фиат Брава
Collapse
X
-
jordan85 написа:Скъсал си жилото на съединителя, 25лв ново и ако си малко по сръчен може и самичък да го смениш
Коментар
-
spark написа:Сигурно жилото се е вкопало в предпазния му кожух и затова е бил твърд педала на съединителя и впоследствие се е скъсало. От евтините жила ако намериш вземи RICAMBIFLEX, аз съм 4-та година с такова и няма проблем.
Коментар
-
Tornado написа:Има ветроятност да е счупен слъчевия диск.След блокиране на лагерчето същото се вкопава в пластините и айде счуп.
Коментар
-
Така както си го описал звучи като скъсано жило. Преди 5к километра скъсах , след това смених и съединителя след жилото и сега преди 500 километра пак го скъсах. Майсторите казаха че се чупи пластмасовия накрайник с който се закача за педала. Спорд тях нямало спасение и всички жила били с този пластмасов накрайник ама нещо не им повярвах. И другото - и двата пъти след смяната на жилото се наложи да ходя втори път за донатягане защото след известно време се отпускаше и почваше да не отлепя съединителя.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Да жилото се оказа, днеска я видя на място в средата на града ми където е заседнала Пластмасата долу при педала направо избило навънка, той доста изплющя както казах..... сега проблема е, че нямам кука за дърпане и трябва да търся отнякъде... само от Брава ли става или от всякаква кола някой знае ли ? Ходих в магазина жилото 33 лв. не знам каква марка е, имаше по-късо и по-дълго, майстора вика като го сваля ще дойда да видя направо, дали мога да вярвам на това жило ? RICAMBIFLEX кви пари върви при вас колеги, защото тука няма къде да намеря... а пък ако поръчам кой знае кога и дали ще има и каква цена ( мисълта ми е дали на някой му се занимава с мен да свърши една голяма услуга, т.е. да ми вземи и прати по Еконт жилото..... или не знам, че с парите съм зле.. а и поне да не се чупи редовно, че са си разходи все пак 40-50 лв. ) колата ми е 1.9 TD75 98 г.Мерси за отговорите колеги !
Коментар
-
Можеш сам да си го поръчаш: http://axm-auto.com/index2.php?brand...w=1.УспехAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Можеш сам да си го поръчаш: http://axm-auto.com/index2.php?brand...w=1.Успех
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар