Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединителя на Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединителя на Фиат Брава

Здравейте колеги ! Преди малко стана една беля...... след стоп нали си тръгвам, първа.. втора и нещо изплющя и потъна педала на съединителя до край........ колата изгасна и т.н. педала си седи потънал и с ръка се мърда нагоре надолу, но си седи плътно прибран, та може ли да е някакво жило да са е скъсало или е заминал съединитея според вас ? Утре ще се вика майстор, но все пак да питам и тук и нормално ли е, сутрин като я запаля в тези студове съединителя да е много твърд като вкоченен и доста трудно се натиска, знам, че си е за смяна, но в момент на криза 300-400 лв. не ми се дават

Скъсал си жилото на съединителя, 25лв ново и ако си малко по сръчен може и самичък да го смениш
    Peugeot 307 2.0i ГИ
    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

jordan85 написа:
      Скъсал си жилото на съединителя, 25лв ново и ако си малко по сръчен може и самичък да го смениш
      Мерси колега, дано с това да съм се разминал, че в тази криза съм много зле с финансите, ама много Сам няма да го сменям, ще дам за майсторлък..... дали се губи доста време, че в този студ изобщо не ми се ходи пеша... иначе за това, че ми е много твърд съединителя в тези студове нормално ли е или..... какво мислите

Коментар

Сигурно жилото се е вкопало в предпазния му кожух и затова е бил твърд педала на съединителя и впоследствие се е скъсало. От евтините жила ако намериш вземи RICAMBIFLEX, аз съм 4-та година с такова и няма проблем.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          Сигурно жилото се е вкопало в предпазния му кожух и затова е бил твърд педала на съединителя и впоследствие се е скъсало. От евтините жила ако намериш вземи RICAMBIFLEX, аз съм 4-та година с такова и няма проблем.
          Мерси колега и на теб, ами аз съм от много малък град и тука има един магазин за италиянски, френски части и ще видя какво имат, ще се допитам и до майстора де, но ще гледам да е нещо по джоба ми, че както казах кризата ме е хванала много Колко горе долу струва това жило, ако няма такова към какво да се ориентирам..... дано е жилото, че ако е нещо друго и ще се вкарам в голям филм

Коментар

Има ветроятност да е счупен слъчевия диск.След блокиране на лагерчето същото се вкопава в пластините и айде счуп.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              Има ветроятност да е счупен слъчевия диск.След блокиране на лагерчето същото се вкопава в пластините и айде счуп.
              Което ще рече, доста по-лошо ми звучи Какво се сменя в такъв случай и към какви пари вървят нещата Аз първо се стреснах, че е заминал съединителя и не ми мърдат 300-400 лв. и повече

Коментар

Не казвай за каква кола и с какъв двигател е, те всички вече са с жило, хидравличните са отживелица.

Коментар

Така както си го описал звучи като скъсано жило. Преди 5к километра скъсах , след това смених и съединителя след жилото и сега преди 500 километра пак го скъсах. Майсторите казаха че се чупи пластмасовия накрайник с който се закача за педала. Спорд тях нямало спасение и всички жила били с този пластмасов накрайник ама нещо не им повярвах. И другото - и двата пъти след смяната на жилото се наложи да ходя втори път за донатягане защото след известно време се отпускаше и почваше да не отлепя съединителя.
                  Brava 1.6 ELX

Коментар

От сайта на хит-ко - жилата MALO се чупят накрайниците им, RICAMBIFLEX държат засега. Пробвано на 3 Брави.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Да жилото се оказа, днеска я видя на място в средата на града ми където е заседнала Пластмасата долу при педала направо избило навънка, той доста изплющя както казах..... сега проблема е, че нямам кука за дърпане и трябва да търся отнякъде... само от Брава ли става или от всякаква кола някой знае ли ? Ходих в магазина жилото 33 лв. не знам каква марка е, имаше по-късо и по-дълго, майстора вика като го сваля ще дойда да видя направо, дали мога да вярвам на това жило ? RICAMBIFLEX кви пари върви при вас колеги, защото тука няма къде да намеря... а пък ако поръчам кой знае кога и дали ще има и каква цена ( мисълта ми е дали на някой му се занимава с мен да свърши една голяма услуга, т.е. да ми вземи и прати по Еконт жилото..... или не знам, че с парите съм зле.. а и поне да не се чупи редовно, че са си разходи все пак 40-50 лв. ) колата ми е 1.9 TD75 98 г.Мерси за отговорите колеги !

Коментар

Можеш сам да си го поръчаш: http://axm-auto.com/index2.php?brand...w=1.Успех
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                          Можеш сам да си го поръчаш: http://axm-auto.com/index2.php?brand...w=1.Успех
                          Мерси много колега :D Жив и здрав и на всеки много безаварийни, както и за себе си Аз търсех сайт, ама явно не съм го намерил..... с това за сега се изчерпва темата, ще пиша след като направя ремонта как е, лека вечер П.С. Колеги само да попитам шасито на автомобила трябва ли да го пиша ? Също така за куриер взимат ли, защото никъде не ми изписа колко ще е доставката, ако е безплатна го признавам сайта и забравям като ми потрябва нещо за този магазин от града, хем по-скъпо хем странни марки продава.. който е пазарувал онлайн може ли да каже с коя куриерска фирма карат нещата и за колко дена Поръчах го колеги, ще чакам обаждане вече......

Коментар

Като ти се обасят по телефона ще получиш отговори на всичките ти въпроси
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

spark написа:
                              От сайта на хит-ко - жилата MALO се чупят накрайниците им, RICAMBIFLEX държат засега. Пробвано на 3 Брави.
                              А случайно да знаеш външни белези на двата вида, че имам силни съмнения че пак са ми сложили от чупещия се вид и ако е тъй ще го сменям без да се замисля.
                              Brava 1.6 ELX

Коментар

Working...
                              X