Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзнал Скоростен лост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзнал Скоростен лост

Възможно ли е в това време да ми замръзва скоростния лост? Отна4ло много трудно се движи, немога да включвам 1-ва и 2-ра скорост . Тръгвам на 3-та скорост след десетина минути каране се оправят и вече мога да включвам 1-ва и 2-ра(през това време освен 3-та могат да се включват всички останали включително и задна) . Нормално ли е това? Възможно ли е да нямам достатачно масло в скоростната куия и от там да идва проблема или е просто от студа? Фиат Мареа 1.9 ТД 100 Седан ?

просто маслото ти става много гъсто в студеното време и докато загрее колата влизат трудно. Няма за какво да се притесняваш
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

И моята е така,влизат но трудно след известно време се оправят.

Коментар

Не си мислете, че като е студено е нормално да имаш проблеми със скороститте т.нар. замръзване, то маслото си се сгъстява ама това не му е проблема. Моите си работят при -20 така както и при 20, за съжаление не мога да ти дам насока за проблема гледам, че се среща доста често, който се е преборил да каже.
        ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
        Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

Преборих се - смених жилата, по 200 лева едното, смених целия лост - N-стотин лева, свалих и подмених всички озносени механизми по превключването, изммих кутията с короселин, и напълних с качествено масло, пълна синтетика, и накрая в комплект с нов съединител, и маховик - скоростите са номер 1. Преди да направя тези неща - карах си така, и не ме притесняваше че в студа се движи по-трудно, поради стягането на жилата.

Коментар

не е нужно човек да се бърка с 200 лв за жила като може лесно да си ги смаже и проблема се решава аз така направих и при -18 градуса нямах проблем
            Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
            ----------------------------
            Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

Не знам ,вероятно не е нормално,но и при мен и при братовчед ми(той с браво ,аз със мария) в началото скоростния лост се движи само наад и напред,встрани не иска Но това е първите няколко минути,като го раздвижа после вече е ок,а и в началото за какво ми е повече,то и без друго чакам 20 минути,докато падне скрежа от стъклото
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Нормално е в тези студове да влизат трудно. При мен също докато 15-на минути не загрее влизат малко трудно.
                Вчера е минало, днес е подарък, а утре загадка!

Коментар

Не знам дали е до износване до масло ли,ама на Доблото няма ядове
                  И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Ако е жилото,при 5-10 превключвания "на место" ,трябва да се оправи.Но най-вероятно причината е в маслото.Диференциалното масло си е гъсто и в нормално състояние,а при силен студ става....като грес.

Коментар

:D
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Момчета, при всичките тези симптоми, включително и тотално разбъркване на предавките и самоволното им възстановяване, при мен причината се оказа много проста-разхлабване на голямата гайка под странич ...
                        BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Спокойно колега.Имах точно същата случка наскоро за която писах във форума.Диагнозата-Замазани шлици в отвора на главината на синхронизатора на V-та и замазани шлици на връхчето на първичния вал.Предполагаема причина-разхлабена голямата гайка,както се оказа /вероятно от вибрациите/ при експлоатацията и оттам аксиален луфт по първичния вал т.е главината не се нахлузва добре по шлиците а само на около 1/3 по вала и ги замазва."Кученцата"-ролчиците с пружинките бяха изхвръкнали и паднали в кутията и стрити на прах и стружки а маслото беше черно като двигателното.Майсторчето ми смени главината с друга от стара скор.кутия/макар и бензинова/ стегна ми гайката и вс. и е О.К.Ремонта става като се свали предното ляво колело, подкалника и се отвори страничният капак на кутията- за два часа.И аз бях готов да търся цяла скоростна кутия като не съм наясно с проблема.Новата главина на магазина беше около 190 лв/доколкото си спомням/ и предварителна заявка.Успех.
                          BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Ами колега и аз миналата зима имах този проблем,(тая година съм с нови скорости)като е запаля малко докато позагрее на място включваш предавките дето може че да се разбие маслото.
                            Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

Момчета, при всичките тези симптоми, включително и тотално разбъркване на предавките и самоволното им възстановяване, при мен причината се оказа много проста-разхлабване на голямата гайка под страничния капак на скор. кутия/където е V-та скорост/ и оттам аксиален луфт в първичния вал и недобро "нахлузване" на зъбн. колела по шлиците си.Смених зъбчатката на V-та, стегна се гайката и всичките си дойдоха на място.Операцията е сравнително лесна-откъм предното ляво колело, но я свърши момче/ в Ямбол/, което явно си разбираше и беше много сръчно.Поздрави на всички. p.s.Уточнение:Смени се главината на синхронизатора на v-та скорост, чиито шлици бяха изядени.
                              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Working...
                              X