Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагайте!!! Проблем с мощността на Брава 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагайте!!! Проблем с мощността на Брава 1.4

Проблема ми е следния и вече се пиштисах! Карам 1.4 Брава. Купих я преди близо година. Много бях доволен от нея до преди 2-3 месеца. Вървеше на пушка 180-190. Сложих и газова уредба. Всичко беше супер гореше ми 10 /100 в града и 7,5-8 извън като вървеше спокойно с 150 натоварена. Изпарителят ми е турски. Преди два - три месеца започна да гори много 12-14-15/100 в града и при потегляне както на газ така и на бензин се усеша някакво заглабяне на предницата все едно неможе да поеме. Като тръгне и подам леко газ се изчиства и след това може да набира иначе забива муцуна. Вече незнам на какво се дължи. Чистих изпарител, сменях свещи и накрая стигнах до извода, че може да е от каталитатора. Двигателя работи много добре направо не се чува, не мени обороти, но колата неще да върви. Наумил съм да сваля катализатора и да го пробия. Реших преди това да се посъветвам с Вас да не би проблема да идва от друго място пък аз да бастисам катализатора.Благодаря!Колега, променям заглавието на темата ти, в съответствие с Правилата, а и за да могат останалите да разберат за какво става въпрос.Zaphod

Животът на катализатора обикновено не е повече от 120 - 130 000 км. Почти със сигурност е запушен. Като караш с по-високи обороти, усещаш ли специфичен мириз от изгорелите газове - нещо подобно на сяра?
    Alles in Ordnung

Коментар

Вътре в купето не. А от вън незнам има някаква специфична миризма като карам на бензин, но на газ като че не я усещам

Коментар

А възможно ли е проблема да идва от друго място да не е катализатор. Но пък иначе двигателя е часовник на тихи обороти не се чува че работи. На акъл не ми идва от къде е проблема.

Коментар

Ако се окаже, че проблема е от катализатора - не го съсипвай, ами си сложи ново гърне, а катализатора предай някъде където ги изкупуват. Доколкото съм чел тук (във форума) давали по 40-50лв.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Мисли че проблема идва от там. Дали не е от приплъзване на ангренажа. Задръстване на някое маркуче знам ли?

Коментар

А на негово място какво да сложа? Дали да не го разпробия? Ако се разпробие ще се промени ли звука на колата и дали ще се появат грешки в компютъра. Четох някъде че се слага резонантно гърне колко струва такова.

Коментар

20-30 лв е гърненто.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Защо ли си мисля, че не е катализатор. Запушен катализатор би трябвало да дава ядове във високите обороти, а не да се изразява в "глъхнене" и бавно поемане. Поправете ме ако бъркам...
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Е точно така е и при мен докъто тръгна да поеме колата голям зор. Баща ми има едно Рено 19 на 280х.км и на старт в началото ме дърпа. Направо умирам от яд и още в събота ще го бръникам този Фейч.

Коментар

Както писах по-горе ако предадеш катализатора - в него има благородни метали - новото гърне ще ти излезе без пари.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Четох някъде че като сменяш катализатора трябва да смениш и ламба сондата. Вярно ли е и колка струва?

Коментар

Колеги дайте някаква идея къде мога да го дам този катализатор

Коментар

Как мога да разбера дали имам катализатор? Brava 12v. 96г.
                            "..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
                            дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
                            Brava 1.4 12V

Коментар

катализатора е преди първото гърне... легни под колата и ще го видиш!
                              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Working...
                              X