Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик на входящия въздух

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температурен датчик на входящия въздух

Здр колеги незнам дали има такава тема но ревих да я пусна.Та въпроса ми е може ли да се пали сутрин с изключен датчик.И каква му е ролята.Останових че тои ми прави мизерия сутрин .Като е много студено сутрин като запаля и веднага гасне.Втория пат като врътна кюча си пали и няма никакви проблеми.И друго като запаля и тъкмо да загасне давам газ и се изфорсира и не гасне.
    Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Що не го смениш като знаеш,че е от него? Така може да набухаш грешки в ЕКУ-то като не го намира при палене тоя датчик.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Re: Температурен датчик на входящия въздух

bboyd написа:
      Здр колеги незнам дали има такава тема но ревих да я пусна.Та въпроса ми е може ли да се пали сутрин с изключен датчик.И каква му е ролята.Останових че тои ми прави мизерия сутрин .Като е много студено сутрин като запаля и веднага гасне.Втория пат като врътна кюча си пали и няма никакви проблеми.И друго като запаля и тъкмо да загасне давам газ и се изфорсира и не гасне.
      А как разбра че проблема е в него.Може да е в другия-на температурата на двигателя.Не трябва да го откачаш,защото ще ти запише грешка-отворена верига.Измери с един мултицет какво идва като напрежение на него като дадеш на контакт без да палиш двигателя.При 0 градуса трябва да е около 4 волта,при по ниска температура над 4 В.Ако това ти дава нищо няма да сменяш.Търсиш причината другаде.С компдиагностика този проблем не се открива.Само мерене или проба/грешка.

Коментар

този пък какъв е аз гледам има един и тои и мап сензор друг за темп. на двигателя незнам

Коментар

Има предвид тоя дето е на термостата (или някъде по веригата на водното охлаждане) . Той дава информация на ЕКУ-то каква е температурата на двигателя.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

ами с охладителната система нямам проблем незнам какво да мисля

Коментар

bboyd написа:
              ами с охладителната система нямам проблем незнам какво да мисля
              Колега,въпросният датчик, който споменават колегите е някъде по охладителната система, това не означава че проблема е в охладителната система.
              Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
              ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
              ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
              ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

И тука си прав колега.Но се чудя какво още кои датчик е

Коментар

Working...
                X