Здравейте, колеги от около седмица съм собственик на фиат браво 1,4 1997 година(все още не съм я регистрирал ). Имам доста въпроси и от една седмица чета форума, но не намерих отговор на всички...Купих си количката от горублене и по законите на мърфи е с доста проблеми но пък ми се стори доста изгодно.1. Колата не загравя, гори според мен много ловеч - софия правеше разход около 9 - 10 при леко каране 90 -110 км/час, свети лампата за инжекцията и парното също не се включва...от прочетеното досега реших че това е термостат но ако можете да ме насочите повече ще съм благодарен( как да проверя/ дали не е датчик, термостат или там каквото и да е )2. пръскалките на чистачките не функционират нито отпред нито отзад- Бушон ? Моторче? каво може да е 3. как се натяга жилото на седалките (пазажерската не може да се дърпа)4. Дали зимни гуми 170/65/14 стават за тази кола 5. Прекъсва ми светлината на дясната врътка на таблото която показва къде да духа... като минеш през дупка примерно се включва...каква е процедурата трябва ли да свалям целия централен панел за да видя къде прекъсва6. Прозорците се вдигат доста бавно едвам едвам особено пазажерската какво да ги правя?Извинявам се ако темата не е за тук или вече има отговори на въпроси подобни на мойте ще се радвам ако ми пратите поне линкове къде да прочета ако ще я триете благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса относно браво 1.4
Collapse
X
-
Re: Няколко въпроса относно браво 1.4
batabit написа:Здравейте, колеги от около седмица съм собственик на фиат браво 1,4 1997 година(все още не съм я регистрирал ). Имам доста въпроси и от една седмица чета форума, но не намерих отговор на всички...Купих си количката от горублене и по законите на мърфи е с доста проблеми но пък ми се стори доста изгодно.1. Колата не загравя, гори според мен много ловеч - софия правеше разход около 9 - 10 при леко каране 90 -110 км/час, свети лампата за инжекцията и парното също не се включва...от прочетеното досега реших че това е термостат но ако можете да ме насочите повече ще съм благодарен( как да проверя/ дали не е датчик, термостат или там каквото и да е )2. пръскалките на чистачките не функционират нито отпред нито отзад- Бушон ? Моторче? каво може да е 3. как се натяга жилото на седалките (пазажерската не може да се дърпа)4. Дали зимни гуми 170/65/14 стават за тази кола 5. Прекъсва ми светлината на дясната врътка на таблото която показва къде да духа... като минеш през дупка примерно се включва...каква е процедурата трябва ли да свалям целия централен панел за да видя къде прекъсва6. Прозорците се вдигат доста бавно едвам едвам особено пазажерската какво да ги правя?Извинявам се ако темата не е за тук или вече има отговори на въпроси подобни на мойте ще се радвам ако ми пратите поне линкове къде да прочета ако ще я триете благодаря предварително
-
batabit написа:Здравейте, колеги от около седмица съм собственик на фиат браво 1,4 1997 година(все още не съм я регистрирал ). Имам доста въпроси и от една седмица чета форума, но не намерих отговор на всички...Купих си количката от горублене и по законите на мърфи е с доста проблеми но пък ми се стори доста изгодно.1. Колата не загравя, гори според мен много ловеч - софия правеше разход около 9 - 10 при леко каране 90 -110 км/час, свети лампата за инжекцията и парното също не се включва...от прочетеното досега реших че това е термостат но ако можете да ме насочите повече ще съм благодарен( как да проверя/ дали не е датчик, термостат или там каквото и да е )2. пръскалките на чистачките не функционират нито отпред нито отзад- Бушон ? Моторче? каво може да е 3. как се натяга жилото на седалките (пазажерската не може да се дърпа)4. Дали зимни гуми 170/65/14 стават за тази кола 5. Прекъсва ми светлината на дясната врътка на таблото която показва къде да духа... като минеш през дупка примерно се включва...каква е процедурата трябва ли да свалям целия централен панел за да видя къде прекъсва6. Прозорците се вдигат доста бавно едвам едвам особено пазажерската какво да ги правя?Извинявам се ако темата не е за тук или вече има отговори на въпроси подобни на мойте ще се радвам ако ми пратите поне линкове къде да прочета ако ще я триете благодаря предварителноBravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
sasho_35,Гледал съм я да но бях бюджетно ограничен и не можех да си позволя кола по която няма какво да се прави ако има въобще такава.... питах за съветиmaskarata, мерси за бързия отговорпарното духа адски слабо топло....в момента в който го включа просто стрелакта за топлото пада на минимум и светва за инежекциятакъде се намират тия клапанчета за пръскалките и пиниза мога ли сам да го натегнаПолзвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
Здравей колега! Ако парното духа слабо най-елементарното е да смениш филтъра на купето- най-вероятно е яко задръстен. За чистачките- дигни капака и накарай някой да дърпа лостчето вътре и слушай дали помпата бучи. Ако бучи значи имаш запушване най-вероятно по системата. Клапанчетата се намират под предната и задната кора на капаците, предният е трипътен, а задният- двупътен. Струват по 4-5лв единия. Дано съм бил полезен.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
packo84 написа:Здравей колега! Ако парното духа слабо най-елементарното е да смениш филтъра на купето- най-вероятно е яко задръстен. За чистачките- дигни капака и накарай някой да дърпа лостчето вътре и слушай дали помпата бучи. Ако бучи значи имаш запушване най-вероятно по системата. Клапанчетата се намират под предната и задната кора на капаците, предният е трипътен, а задният- двупътен. Струват по 4-5лв единия. Дано съм бил полезен.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
Смени си термостата задължително, не е скъп. За справка на цени за части можеш да търсиш в www.axm-auto.com Пасажерската седалка я сваляш, махаш пластмасовата кора откъм средната конзола, там където е оста има една метална палстина и продължава с пружина, която дърпа механизма за освобождаване, сигурно пружината се е скъсала. Пръскалките- откачаш кечето на предния капак и извади едното маркуче да видиш дали ще работи моторчето, ако работи продължаваш с търсене на клапана м/у двете пръскалки, пробваш дали от него пръска, ако не пръска търсиш такъв и го сменяш или с разклонение за аквариумни рибки, но ще връща водата, може и пръскалките да са запушени, сваляш и киснеш в оцет за варовика и продухване. Клапана за задната чистачка е над сервото, търсиш го ако работи-работи, ако не ясно..... Търсиш как се сваля централната конзола на таблото и си сменяш прекъсващата крушчица с нова.За профилактика на прозорци има много теми, търси!--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар