Здравейте колеги, имам едно неприятно похлопване от към волана.Звука не е като от метал а като от дрънкане на пластмаса.Това започна наскоро.Махнах корите около волана, и и освен едно счупено зъбче на едната кора(от към контактния кл.) няма никакви други щети.Звука е като дрънкане от пластмаса.Не се появява винаги но ме дразни и не знма към кое да се насоча.След махането на корите не видях да има нищо разхлабено, счупено, увиснало и т.н. но нямам идея какъв е проблема.Усеща се най вече при скапаните бабуни от снега, изкл. вариант за каренце на кормилния прът, звука идва някъде от към самата сърцевина на волана!Ходовата част и рейката са перфектни!Става дума за Мареата ми!Ако някой е имал сходен шум и е решил проблема нека даде съвет!Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потракване като от пластмаса във волана?
Collapse
X
-
Погледни и под кората отдолу на таблото (тази над педалите). Аз имах завит накриво винт и липса на една метална скоба, в която той се завива и кората си потракваше на неравности. Изобщо разгледай за подвижни елементи, които могат да хлопат и резонират. Примерно някой кабелен куплунг, който се удря в кората.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
-
Само да те успокоя,че не си сам.Аз имам същите симптоми като теб едно към едно не е от корите на волана да знаеш разглобил съм ги една по една.Търсенето продължава,за сега и аз незнам къде е проблема.Но наистина се появява при неравности.Само,че при мен трябва по дълго да е лоша настилката и тогава се започва този омразен шум.Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
Re: Потракване като от пластмаса във волана?
dimmX написа:...изкл. вариант за каренце на кормилния прът, звука идва някъде от към самата сърцевина на волана!...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: Потракване като от пластмаса във волана?
Vladim написа:dimmX написа:...изкл. вариант за каренце на кормилния прът, звука идва някъде от към самата сърцевина на волана!...now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар