Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то ,,течни вериги" и има ли то почва на кал и лед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Що е то ,,течни вериги" и има ли то почва на кал и лед

Здравейте колеги.Вчера като си паркирах колата пред наси и точно като я паркирах усетих, че предните колела влязаха в нещо като дупчица-кална.Пробвах леко на зад на пред но нищо .После естествено сгреших и форсисах малко и съвсем закопаха на долу.Сега муцуната е забита на пред и няма излизане до като не се разстопи снега.Имате ли наблюдение върху тези течни верихи и ако напръскам гимите или поне тази част която се вижда дали ще ме измъкне според вас или да не се надявам.Като цяло ползвали ли сте такива спрейове с каучук или както ги наричат течни вериги ?
    предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
    Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

До колкото знам са пълна глупост тея течни вериги и не вършат никаква работа ... може да подложиш нещо зад предните гуми и да пробжаш да я изкараш колата ...
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

invisible написа:
      До колкото знам са пълна глупост тея течни вериги и не вършат никаква работа ... може да подложиш нещо зад предните гуми и да пробжаш да я изкараш колата ...
      моя инструктор като карах курсовете ма зарибяваше ако закасъм някаде да слагам стелките

Коментар

sasho_izgrev написа:
        invisible написа:
        моя инструктор като карах курсовете ма зарибяваше ако закасъм някаде да слагам стелките
        Да стелките или някое старо плаче или килимче ... нещо от сорта, стига само колата да не се парзаля и да може да се измъкне от дупката ...
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

Пълна глупост са тези "вериги"! Освен да ти увредят гумите не виждам, какво друго може да се случи. По принцип със зимни гуми подобни случки не се реализират! :D И това не са празни приказки, а споделен 15 годишен шофьорски опит.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Някой да те дръпне

Коментар

.......

ivan_cirkov90 написа:
              Някой да те дръпне
              Пробвахме колега с един Нисан Навара.....нищо.ако мога да дам малко на зад и след това завия ще изляза но просто предницата не помръдва.На пред не могат да ме дръпнат тъй като пред мен има бордюр а аз съм затънал в калта рпеди бюрдюра абе за Гергъов ден ще я изкарам Моя си е вината, че се изнервих и форсирах и закопах още по на долу.Ако още като бях закъсъл я дърпахме с джипката щеше да излезе но уви.Както и да е човек се учи от грешките.П.с. Това със стелките е доста добра и логична идея.Мисля да го пробвам довечера като се прибера.

Коментар

ако е стабилна основата под праговете- вдигаш на крик, оттам вече ти е много лесно.... с летни гуми ли си?
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: .......

syfer написа:
                  ...П.с. Това със стелките е доста добра и логична идея.Мисля да го пробвам довечера като се прибера.
                  Не си обърнал внимание на поста ми, което ме кара да си мисля, че си с летни гуми. И аз някога, като теб закъсвах с едни смотани всесезонки и от години зиамта съм зимни гуми за да си спестявам главоболия. Както и да е... Освен стелки можеш да метнеш пясък, или обикновена пръст (ако има незамръзнала) под колелата. Щом джипа не те е изкарал... положението не е леко...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега със Зимни гуми съм разбира се.Ако бях с летни щеше да ме е срам да задавам подобни въпроси тук Good Year Ultra grip-втори сезон ги нося.По принцип до като карах не съм закъсвал.Както казах грешката си е моя-разорах от долу и стигнах до кал а от пред е бордюр.Варианта е да подложа стелките на задната част на гумите да разчистя малко на зад и да пробвам малко на зад.Ако пръдне 50 см. на зад излизам. Идеята ми беше за течните вериги дали са някакво чудо ама явно не са

Коментар

syfer написа:
                      Идеята ми беше за течните вериги дали са някакво чудо ама явно не са
                      Просто се откажи от тях
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

Може да прозвучи глупаво, но ти приятели нямаш ли. Ако се хванат четири здрави мъже за калници и брони на ръце ще я измъкнат от дупката.
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Тва със стелката на сняг може, но на заледено НЕ(само клонки ) :D
                          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                          Втората......пак същата!
                          (_-_)______////_______(_-_)
                          Punto75-Вече на жената!
                          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

...

venco67 написа:
                            Може да прозвучи глупаво, но ти приятели нямаш ли. Ако се хванат четири здрави мъже за калници и брони на ръце ще я измъкнат от дупката.
                            КОлега не четеш ли.Разбира се, че имам.Този със Нисан Наварата 2007 мисля, че е колкото 5 добичета дето ще бутат.Проблема е , че не става прото той може да ме дръпне но ще изкъртя нещо.Трябва само на зад а на зад няма от къде да влезе джипката.А ако почнат да бутат мъжката 4 човека ще ми огънат нещо Случвало ли ти се е .на мен да.Бутат ме одзаде и чувам как пука капака не благодаря

Коментар

Re: ...

syfer написа:
                              venco67 написа:
                              КОлега не четеш ли.Разбира се, че имам.Този със Нисан Наварата 2007 мисля, че е колкото 5 добичета дето ще бутат.Проблема е , че не става прото той може да ме дръпне но ще изкъртя нещо.Трябва само на зад а на зад няма от къде да влезе джипката.А ако почнат да бутат мъжката 4 човека ще ми огънат нещо Случвало ли ти се е .на мен да.Бутат ме одзаде и чувам как пука капака не благодаря
                              Колега,не знам дали си с браво или брава,но ако е брава 4 души могат да бутат на колонките при отворени врати и двама да подхванат колата за калниците.Иначе дай снимки и ще го измислим.Вземи едни дъски и вдигни колата,като после подложиш други под колелата.Ще си улесниш работата.Гледай само да не ги сложиш на кантар и после да ти ударят прага.Иначе извън темата един приятел успя да окопае един форд пикап 4х4 с блокиране на диференциала и 4 гуми отзад,в пясъка на плажа.Така го окопа,че кардана потъна в пясъка.Изкарахме го с подкопаване и пълнене на чували с пясък.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X