Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки на браво 1.8 ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с чистачки на браво 1.8 ?

Колеги от началото на зимата ми замръзнаха 2 пъти чистачките. От тогава не са замръзвали но се получи следният проблем: когато ги включа на най-бавната степен(тази която се вкл през 5сек горе долу) не помръдват ваобще, след това включвам на следваща степен постоянно движение на не толкова бързо обороти, чистачките пак не помръдват, и чак като вкл последната най-бърза степен и те подивяват и започват да хвърчат, но дори да върна на предишно положение забиват точно там където съм върнал лостчето(примерно посредата на стъклото) и се чудя от къде може да е проблема. Пробвах със смазка, ръсих навсякъде но ефект нулев, дайте идеи от какво може да е, и ако сменя моторчето дали ще има резултат, макар че не ми се иска да го сменям иска ми се по др начин да се орпави проблема.... мерси предварително

Re: Проблем с чистачки на браво 1.8 ?

dolarcho написа:
    Колеги от началото на зимата ми замръзнаха 2 пъти чистачките. От тогава не са замръзвали но се получи следният проблем: когато ги включа на най-бавната степен(тази която се вкл през 5сек горе долу) не помръдват ваобще, след това включвам на следваща степен постоянно движение на не толкова бързо обороти, чистачките пак не помръдват, и чак като вкл последната най-бърза степен и те подивяват и започват да хвърчат, но дори да върна на предишно положение забиват точно там където съм върнал лостчето(примерно посредата на стъклото) и се чудя от къде може да е проблема. Пробвах със смазка, ръсих навсякъде но ефект нулев, дайте идеи от какво може да е, и ако сменя моторчето дали ще има резултат, макар че не ми се иска да го сменям иска ми се по др начин да се орпави проблема.... мерси предварително
    Изгоряло съпротивление имаш ... Последната степен не минава през съпротивлението ... А като върнеш на някоя от старите степени се едно прекъсваш контакта затова си остават там където са ... Нека колеги които имат кола като твоята да споделят къде се намира въпросното съпротивление .. зада го смениш (предполагам ,че е около моторчето за чистачките ама се пак ...)
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Колега имаш проблем с електрониката която управлява мотора на чистачките.Тя се намира върху самия мотор.Немисля че е разумно да се ремонтира , с оглед разкарването по разни сервизи.Втора употреба за 30-40 лв ще ти реши проблема.
      HONDA I-VTEC

Коментар

Съвсем скоро правих ремонт на това моторче(на Мареа). Там обаче, беше изгорял ротора. Електрониката е здрава, напълно. Собственика си купи цял двигател в комплект с управлението. Мога да го питам, ако желаеш, дали му трябва старото. Или да те свържа с него да се разберете.Става дума за това:
        Прикачени файлове
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Как мога да разбера какъв точно е проблема, щото да не се окаже да сменя електрониката и да се окаже че не е от нея?

Коментар

Благодаря колеги, ще го пробвам

Коментар

освен това моторчето е в едно маншонче, вероятно е скъсано и като влезе вода и замръзне стават такива поразии
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
              X