Вчера ходих да сменям маслото в двигателя и покрай това,че прочетох тук една тема за масло в скоростната кутия реших да ги помоля да ми погледнат и нивото в ск. кутия,че нещо когато колата загрее много трудно влизат скоростите. Момчето каза,че трябва да се долее (не било за смяна) и ме посъветва вместо да купя 1 литър и да доллеем стотина грама направо да взема една добавка за ск. кутии на STP и ще се оправи проблема.Обаче кво стана..40 мин. след това естествено в яките задръствания колата загря и скоростите още по-трудно почнаха да влизат. Докато стигна до нас съвсем се п...баха. Не влизаше никоя скорост дори и със страшно усилие.И така зарязах колата. Днес сутринта на студен двиг. всичко е ОК, но пак ще ходя в сервиза. Кажете ако знаете какво да се направи - дали да сменя изцяло маслото в ск. кут. или е нещо от амбриажа?? Какво масло се слага? И защо само на загрял двигател го прави??? Колата е Браво 1.6 16v и ми се струва страшно тъпо да върви само когато е студена
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Май се прецаках с една добавка за ск. кутия
Collapse
X
-
На мен ми се случи подобно нещо със служебното пежо 206 след смяна на жилото на съединителя.При студен двигател отделя като загрее не отделя добре и на първа не може да включи.Обяснението според мен е следното:когато феродото на съединителя се нагрее то се раздува и става по дебело и когато съединителя отделя много ниско се получава горния ефект.
-
имах същи случай, там проблема беше че при смяната на маслото на скоростната кутия сложиха с 1литър по малко масло. А и маслото което сложиха беше като по каталога синтетчно и т.,н. та след 100-120 км когато загрее кутията и скоростите "блокираха" и започваше да вие, изтинеше ли и се оправяха. Проблема го решихме като сложихме колкото е нужно някакво гръцко минерално гъсто масло плюс 0.5литра добавка и след 20-3-км пробег всичко беше ОК.Fiat Coupe 2.0 16v Cadamuro, Fiat Stilo
Коментар
-
Май ще се окаже от съдинителя. Вчера оставих колата в един сервиз и днес уж ще ми звъннат да кажат от какво е, ама аз малко се притеснявам защото веднага започнаха да ме клатят с реплики от рода на: "дано не се окаже това, което си мисля..." По принцип съединителя отделя долу и аз им казвам: "Натегнете го малко и може да се оправи" а тея веднага ми викат: "абе глупости, оставяй колата, че сега имаме много коли (пък и да изстине малко) и утре ще видим"А относно съединителя - когато купувах колата от една жена, тя ми каза, че е сменяла съединител защото бил много твърд. Сега наистина педала е много мек и аз предполагам, че наистина е сменян, но не съм 100% сигурен.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
[quote="chris"] а тея веднага ми викат: "абе глупости, оставяй колата, че сега имаме много коли (пък и да изстине малко) и утре ще видим"как ми кажат така паля гуминетките и изчезвам само като им чуеш приказките и трябва да си сигурен че са измамнициTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
[quote="stef"]chris написа:а тея веднага ми викат: "абе глупости, оставяй колата, че сега имаме много коли (пък и да изстине малко) и утре ще видим"как ми кажат така паля гуминетките и изчезвам само като им чуеш приказките и трябва да си сигурен че са измамнициBravo 1.6 16v
Коментар
-
[quote="chris"]stef написа:chris написа:а тея веднага ми викат: "абе глупости, оставяй колата, че сега имаме много коли (пък и да изстине малко) и утре ще видим"как ми кажат така паля гуминетките и изчезвам само като им чуеш приказките и трябва да си сигурен че са измамнициTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Скорости
Аз си смених Маслото на двигатела и скоростите и се указа че скоростите са от като за 90кс а мойто е Punto75 1.2ELX сложих 1.800 гр. а иначе по каталог е повече.Но имам проблем А именнно трудно включва от 2 на 1 .Трябва колата да е спряла ,тогава няма провлем, също и от 1 на 2 няма пробрем. ако някои има идея от какво е нека пише .
Коментар
-
Re: Скорости
kluchar написа:Аз си смених Маслото на двигатела и скоростите и се указа че скоростите са от като за 90кс а мойто е Punto75 1.2ELX сложих 1.800 гр. а иначе по каталог е повече.Но имам проблем А именнно трудно включва от 2 на 1 .Трябва колата да е спряла ,тогава няма провлем, също и от 1 на 2 няма пробрем. ако някои има идея от какво е нека пише .Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар