Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat BRAVA 1.6 16v 1997- трудно пали при загрял двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затяга ти двигатела най - вероятно един комшия имаше същия проблем и направи основен ремонт : лагери на колянов вал, биелни лагери сегменти и нови клапани. Пробвайте с по тънко масло в мотора !
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Ти пък чак основен ремонт ...Имам абсолютно същия проблем и като се изчака 5-10 мин колата си пали мигновено.Явно ще е от някой датчик, сменил съм кабели, свещи, блок за бобини, колата е след основен ремонт... нещо дребно е .
      FoRzA ItaliA
      Lancia Delta HPE
      ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части

Коментар

Имах преди време една дизелова ксантия...същата работа...загрее ли върти бавно. Смених акумулатора с по-мощен, свалих стартера и го дадох на ремон...втулки ала бала...проблема си остана, така че ще следя темата, че и на мен ми е любопитно какво ще се окаже...ако изобщо се разбере де..

Коментар

Вече съм почти наясно че е този шибан датчик на коляновия вал,и аз смених стартер,акумулатор и 1 г го нямаше но наскоро пак взе да се появява и то когато колата е загряла до полвината.Ще го сменя във най-скоро време и ще видя как ще е.

Коментар

Датчика на коляновия вал е за запалване, той няма отношение със стартера :X
            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Да, от датчика на коляновия вал няма да върти трудно. От двг си е! Като е студен хлабините са големи и няма проблем, но като е топъл хлабините са малки.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ако проблема е в датчика няма да има искра на свещите Аз имам същия проблем,обаче снощи ми изгоря стартера та сега пурво ще сменя стартер после ще видя датчика.
                Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                  Ако проблема е в датчика няма да има искра на свещите Аз имам същия проблем,обаче снощи ми изгоря стартера та сега пурво ще сменя стартер после ще видя датчика.
                  Ок,но как да си обесня това че,съм сменил акумулатор,сменил съм стартер и почти година и пак се появява този проблем.Незнам вече какво може да е,и защо го прави когато колата е доста загряла,когато е студена или малко загряла няма ядове върти и пали.

Коментар

nai7 написа:
                    cs_aleksandar написа:
                    Ок,но как да си обесня това че,съм сменил акумулатор,сменил съм стартер и почти година и пак се появява този проблем.Незнам вече какво може да е,и защо го прави когато колата е доста загряла,когато е студена или малко загряла няма ядове върти и пали.
                    Ами мотора ти не е достигнал върхът на износването си и с по силен ток и малко претоварване на стартера и пали една година докато акумолатора или стартера не се сдухат пак, моторчето си затяга!Хвани си + кабела като е загряла огаси я и пак запали !ако ти се напече кабела, значи стартера се товари и трябва да сменяш аксиален лагер !

Коментар

FIAT BRAVO 1.6/16V не пали при загял двигател

Имам сьщия проблем и установих че Fiata ми не пали само когато го карам а ако го оставя да загрее на място пали беэ проблем!
                      fiat bravo 1.6 16v 103h.p.96,opel corsa cdti 1.3 75h.p.2008

Коментар

колега вземи си провери датчика на коляновия вал и чак тогава се шашкай за основни ремонти......

Коментар

FIAT BRAVO 1.6/16V не пали при загял двигател

Проверил сьм го маистора каэа че датчика на коляновия вал или работи или не а и не се шашкам да ти кажа имам 2 коли ама това ме драэни и ще раэбера от какво е!

Коментар

изобщо пък не е така с датчика на коляновия вал

Коментар

На мойта кола свалях стартера два пъти и все палеше когато си пойска, накрая взех и проверих всички маси на мотота. Проблема се оказа в масата която е закачена на скоростите беше се разложила обувката.Най вероятно и при теб има някаде проблем покрай акомулатора, след като си го сменил сте наместили кабелите и е изчезнал проблема. Сега със смяната на термостата може пак да се е разместило и за това да не пали. И ако върти няма сила стартера.
                              Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                              Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Не е от датчика мерихме с оммер - в норма е а масата эа която bobi пише сам я демонтирал и прьскал с VD40

Коментар

Working...
                                X