Не търся бегачка, по-скоро ме възлнува разхода на гориво. Но както каза някой по-горе Брава 1.6 90к.с. (което е малкия данък) са рядкост. Като цяло търся такава, но съм склонен и на 1.2, едва ли ще има голяма разлика в разхода. Вярно ще върви по-малко, но извънградско доколкото разбрах пак се държи доста добре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на Fiat Brava
Collapse
X
-
1.6 16 v
spark написа:По тая логика дай направо да си купи 2.0 щото върви още повече? Ако колегата искаше мощен мотор нямаше да пита за 1.2 и 1.4. Другия вариант остава TD100 дизела, само че не знам данъка в коя категория попадапредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
Такааа. Карал съм и двете. 1.2 около година, а сега от 6-7 месеца съм с 1.6. Но Браво - общо взето все същото. Не ти препоръчвам 1.4. Не съм имал, изчел съм доста, такава представа съм си изградил (нека не ме нападат колегите, въпрос на мнение е). За 1.2 мога да ти кажа, че за спокоен човек е чудесна. Из града в София със спокойно каране, ама почти заспало, съм докарвал 7/100. Пъргава е на старта, но не и с климатик. Иначе 9/100 в София ми беше нормално с малко над нормалното каране, но не и рацерско.1.6 е моторът - за мен, поне. Много съм доволен - засега. Пазя я колицата, защото я взех лятото в перфектно състояние. Колегите, които са я виждали на срещите в София, могат да потвърдят. Изключително попадение. Затова може би е и по-добра от предното Браво. Общо взето се оглеждай внимателно. Има страшно много боклуци. Предимството на 1.6 е, че е по-пъргава (103 кс.) - логично. С малкия мотор трудно ще намериш. Климатикът се усеща определено при изпреварване дори и на ниска по-ниска предавка. Но е по-добре от 1.2. Данъкът е много по-висок. За 1.2 плащах 20 лева за 2009-а. За 1.6 платих на половина 78 лева - от юли до края на годината, което значи, че около 160 лева ще бъде за 12 месеца. Но май правиха някакви повишения на данъка и ще да е повече.Лично мнение е, че 2.0 е най-добре. Ама има време и до върха да стигнем. :DА ако искаш нисък разход - дизел. Аз малко съжалявам, че не огледах дизел - но здраве да е. JTD или TD100. Но имай на предвид, че в повечето случаи километрите на един дизелов двигател са намалени наполовина. Но като огледаш и врътнеш ключа, ще си покаже. Може и газова на бензин, но аз не харесвам подобни подобрения, макар да съм се замислял, тъй като идва в повече разхода с настъпването на педала. Вземай дизел за икономия, бензинът не е икономичен. Принципно малкият двигател харчи доста, защото има нужда от повече натискане.Успех в избора и добре дошъл в голямото семейство!NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Колега, аз предлагам следното: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=52846Моя си е и е много гледана - вече почти 4 години.Има си и газ и т.н.Разход - извън града - около 8/100 газ - натискаш ли много - то 9/100Градско - от 10 до 14/100 в зависимост от условията на каране.Среден разход ми дава реалистично 11/100 - от 500км - 150км извънградско - останалото тежко градско - студен старт, загряване, гасене и после пак.Който ти казва по-нисък разход - да ходи да се стреля.Разхода мога да го цитирам само на газ, на бенин никога не съм я засичал.Данъка в Хасково ми е 85лв на година - не съм декларирал катализатор защото тукаискат свидетелство от ТЕХНОТЕСТ, а при нас няма къде да се набави - трябва да ходя до Пловдив - да изгубя 1 работен ден и платя сумати такси - т.е. е безсмислено от финасова гледна точка -за да спестя 40лв на година трябва да похарча 150.Иначе колата си има катализатор и според мен е нормално работещ - на последия преглед я замерваха на бензин и беше в нормите.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
MadAxeman написа:Е значи с по-малкия двигател излиза, че леко ще се понабутам понеже 1.6 90к.с. ще е по-икономичен. Поне това разбирам от думите на syferпредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
syfer написа:Имай предвид, че няма мотор на БРАВА, който е 1.6 16V 90 k.с.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
syfer написа:MadAxeman написа:Е значи с по-малкия двигател излиза, че леко ще се понабутам понеже 1.6 90к.с. ще е по-икономичен. Поне това разбирам от думите на syferROVER 214SI '99 103hp
HONDA CIVIC '99 90hp
Коментар
-
Yavor написа:Колега, аз предлагам следното: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=52846Моя си е и е много гледана - вече почти 4 години.Има си и газ и т.н.Разход - извън града - около 8/100 газ - натискаш ли много - то 9/100Градско - от 10 до 14/100 в зависимост от условията на каране.Среден разход ми дава реалистично 11/100 - от 500км - 150км извънградско - останалото тежко градско - студен старт, загряване, гасене и после пак.Който ти казва по-нисък разход - да ходи да се стреля.Разхода мога да го цитирам само на газ, на бенин никога не съм я засичал.Данъка в Хасково ми е 85лв на година - не съм декларирал катализатор защото тукаискат свидетелство от ТЕХНОТЕСТ, а при нас няма къде да се набави - трябва да ходя до Пловдив - да изгубя 1 работен ден и платя сумати такси - т.е. е безсмислено от финасова гледна точка -за да спестя 40лв на година трябва да похарча 150.Иначе колата си има катализатор и според мен е нормално работещ - на последия преглед я замерваха на бензин и беше в нормите.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
jorko82 написа:syfer написа:MadAxeman написа:Е значи с по-малкия двигател излиза, че леко ще се понабутам понеже 1.6 90к.с. ще е по-икономичен. Поне това разбирам от думите на syferBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
1.6 16v - 103 к.с.Аз карам такава. 1999 година, с новия интериор.По долу е разхода ми за определен период от време. Лято и зима.Средния се вижда в сигнатурата ми.Средна скорост, между 90 и 120 извън града.Разход над 7 ми дава при температури по ниски от -3, -4 градуса.Прецени си сам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар