Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможно решение за "бавните" ел. стъкла?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Възможно решение за "бавните" ел. стъкла?

Здравейте колеги, седя и си мисля, седя и си мисля - по едно време вече си седя само. Идеята ми е следната - когато ти счупят странично стъкло и отидеш например в " Кобра", за да ти го сменят майторите там почистват уплътнениеята на стъклото и го сменят. А дали е възможно това уплътнение да се смени( от вътрешната страна на рамката) пак от тях и да се реши най - накрая този мъчен за мен проблем със свалянето и вдигането на стъклата? Сигурен съм на 98 % , че проблема ми е именно в тези уплътнения, защото лятото, когато колата се напече от слънцето всичко става песен, но сега когато е студено е мъка. Помагайте с мнения и предположения и в крайна сметка ще отида на място и ще питам.Поздрави
    Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Това може лесно да го провериш. Взимаш си един силиконов спрей(препоръчвам ти на MOTIP) и напръскваш уплътненията. Ако се оправи е наистина от тях. Недостатъка, е че като си сваляш прозореца горния му ръб ще е мазен.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Много е досадно това с бавните стъкла! Нека някой който е решил проблема да пише и да каже как точно се е справил с това
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

стъкла

ами първо трябва да се види дали е от тях вярно че като е студено гумата се свива и нее еластична може и асаньоарчето да бута стъклото на криво и от там да идва проблема или да е повита самата врата или водачите където влиза стъклото да не са на място може и самото моторче да се товари при една от тези работи и да вдига по бавно или пък въжето малко да сее расхлабило от много неща може да е първо да се отвори кората и да се почисти и смаже където може /НЕ И СТЪКЛОТО /после да се види за някакви изменения като се пробве
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Незнам от какво е точно,но ще го изтърпя още малко и ще го направа на части и ще си експерементирам с всяка част,за да видя от какво е! И това е факт,че като е жега на вън стъклата движат доста по-бързо.. Преди няколко седмици,когато беше -9 градуса ,стъклата едвам се движеха,дори им помагах...
          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Аз всеки път им помагам на моите като се постопли ще ги погледна ...
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

Re: стъкла

kluchar написа:
              ами първо трябва да се види дали е от тях вярно че като е студено гумата се свива и нее еластична може и асаньоарчето да бута стъклото на криво и от там да идва проблема или да е повита самата врата или водачите където влиза стъклото да не са на място може и самото моторче да се товари при една от тези работи и да вдига по бавно или пък въжето малко да сее расхлабило от много неща може да е първо да се отвори кората и да се почисти и смаже където може /НЕ И СТЪКЛОТО /после да се види за някакви изменения като се пробве
              Ами колега аз сам съм си раглобявал вратите. Няма нагар по куплунзите и съм ги ичстил. Смазах механизма с нова грес, както е описано в една тема във форума и ефект никакъв. От доста време си търся силиконов спрей, но още не съм намерил от къде да си го купя. В Практикер нямат...
              Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Виж в Mr.Bricolage или Baumax
                Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Колеги относно тоя проблем съм изпробвал всичко, и няма оправия. От горчивият ми опит мога да кажа, че проблема е в слабото моторче на стъклата ако се смени с по-яко, проблема изчезва. каквото и да правите всичко е просто временно решение докато не завали дъжд, не стане студено и тн. Това е така наречен дефект на автомобила дано съм помогнал

Коментар

dolarcho написа:
                    Колеги относно тоя проблем съм изпробвал всичко, и няма оправия. От горчивият ми опит мога да кажа, че проблема е в слабото моторче на стъклата ако се смени с по-яко, проблема изчезва. каквото и да правите всичко е просто временно решение докато не завали дъжд, не стане студено и тн. Това е така наречен дефект на автомобила дано съм помогнал
                    А някои дали е правил присаждане на моторче от друга кола и възможно ли е това ?!

Коментар

liverpool235 написа:
                      dolarcho написа:
                      А някои дали е правил присаждане на моторче от друга кола и възможно ли е това ?!
                      Доколкото съм запознат, на фиат моторчетата са еднакви(за по старите автомобили говоря) можеш да пробваш от стило, по-новите купета след 99-та, а за донор от друг автомобил нямам представа дали ще стане и ако да от кои точно

Коментар

dolarcho написа:
                        liverpool235 написа:
                        dolarcho написа:
                        Доколкото съм запознат, на фиат моторчетата са еднакви(за по старите автомобили говоря) можеш да пробваш от стило, по-новите купета след 99-та, а за донор от друг автомобил нямам представа дали ще стане и ако да от кои точно
                        Яснооо.Ем аз ще почна да се ослушвам и да разглеждам за моторчета,пък туку виж,може да стане чудо и някое друго моторче пасне с малко препрявяне и да се реши един път завинаги тоя гаден проблем с тея стъкла!!

Коментар

Колегата Atanas71 одааааааавна забрави за такива проблеми, ама кой да ползва търсачката.... аз ли ?

Коментар

и що решихте че е от моторчето ?!?!?!?!?!?!? нали на другата врата есъщото моторче и никой до сега не се е оплакал, ЗАЩОТО там тока и управлението минава през реле.ако някой иска да го реши проблема и МУ СЕ ЗАНИМАВА - да преработи схемата с реле.

Коментар

dolarcho написа:
                              Колега , утре някой ще ти прочете писанията, и ще почне да обяснява как във форума на Фиат е прочел, че това си е дефект на всички Фиати. То се оказа че дефект на всички Фиати са потните стъкла, слабите фарове, мотрчето на задната чистачка.... Когато имаш желание да си рециклираш системите по автомобила, да бъдат "като нови" , и не се получи - тогава кажи - дефектни са, няма оправия. Но без да опиташ - недей да го казваш, злепоставяш себе си, и нас. Ела да видиш дали имам някой от посочените проблеми ? Както и всички други нарочени за "фабрични дефекти". Имал съм ги, но съм ги оправил Кой ли първи ще намери въпросната тема... дясно ел стъкло....

Коментар

Working...
                              X