Вчера ми сложиха нова аларма, защото мойта не работеше старата. Като я гледам е много добра и има много функции - българска е - Saturn (не помня точно кой модел), но много ми харесва. Проблема е че трябва да отида до колата, за да действа дистанционното, като се отдалеча на повече от 2-3 метра и не работи. Отворих дистанционното да видя с каква батерия е и видях че е с някаква 12 волтова алкална. Чудя се дали проблема е от батерията, защото алармата е нова - на 1 ден, но може преди това доста време да е седяла в сервиза и да се е изхабила батерията. Как мислите, от батерията ли е или си е нормално това, защото на старата ми аларма отключвах колата от 5-я етаж. И ако е от батерията, колко горе-долу ще струва такава батерия и откъде да намеря, защото за пръв път виждам такава.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за нова аларма
Collapse
X
-
Най-лесно е да премериш батерията с мултицет. Ако е под 12 волта трябва да я смениш! Но според мен направо иди при тези, които са ти родали алармата, защото те са длъжни да ти я продадат с добри батерии! Ако се окаже, че проблема не е в батерията така, или иначе ще трябва да ходиш при тях за да ти настроят честотата на изъчвателя. Иначе такива батерийки има във всеки магазин, който продава батерий, по бензиностанции, Mr. Bridolage и, къде ли още не...Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Работата е там че човека който ми я монтира ми е познат и не е от София, така че няма да го видя в близките няколко месеца. Не му знам и телефона. Той има сервиз и се занимава с аларми, затова ми я сложи без пари, но има много такива аларми в сервиза и незнам от кога са, така че може и от там да идва проблема с батерията.
Коментар
-
Алармите имат едно кабелче което играе ролята на антенка - ако е останало навито и вързано под таблото (или там където е монтирана алармата) е нормално да нямаш обхват. Виж и ако е така кабелчето го разпъни максимално според мястото което имаш - дори и да се наложи над направи завой. Това според мен ти е проблема.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Алармите имат едно кабелче което играе ролята на антенка - ако е останало навито и вързано под таблото (или там където е монтирана алармата) е нормално да нямаш обхват. Виж и ако е така кабелчето го разпъни максимално според мястото което имаш - дори и да се наложи над направи завой. Това според мен ти е проблема.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Пробвай както каза Yavor по-горе... би трябвало да ти се увеличи малко обхвата. Иначе такива батерийки има навсякъде, обаче най-добре иди при часовникар... те имат всякакви батерии и направо ще ти я сменят. Незнам колко струва, но повече от 5лв няма да ти вземат. Но си струва да опиташ. Успех!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Здравейте
Аз имам САТУРН М2 Много добра аларама има си вичко като почнеш от двоен код за изключване, датчик за консумация на ел. енергия, две зони за охрана и много други (не е момента да ги изброявам) понеже никога не съм се замислял колко метра ми хваща дистанционното, но все пак се сетих от къде най далече съм боравил със сигурност (за терасата четвърти етаж е излишно да споменавам) ако някой е ходил на паметника Шипка там има един паркинг и като се качих на половината от стълбите което знацхи около 200 метра дори може и повече и ми работеше само че проблема беше че не чувах как пищи колата защото духа вятър и не можех да разбера отключена ли е или заключена но като се замислих после и да е била отключена тя се заключва ако поне една от вратите не е била отворена
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар