Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За вътрешното осветление ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За вътрешното осветление ?

Имам следния проблем-плафончето вътре в купето свети постоянно и не иска да изгасне когато затворя вратите.Някой знае ли как се включва и изключва осветлението,защото неможах да открия никъкви датчици по вратите?
    COUPE 1.8 16V
    Volvo XC90 T6

Датчиците са в самите ключалки на вратите-много неприятно място! Разглоби плафона, може да е запецнало нещо в него (ключето върху него). Ако имаш нещо базикано по вратите може да имаш оголен кабел, който да дава постоянно на маса. прегледай и снопа с кабели от купето към вратите.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Нямащ ли индикация за отворена врата като на повечето италянки?

Коментар

С индикацията на таблото няма проблем.Червената лампа за отворена врата си свети,когато затворя изгасва.Проблема е,че плафончето вътре продължава да свети.Исках да знам къде са датчиците за вратите за да ги погледна,но най-вероятно някъде дава маса и затова светят постоянно
        COUPE 1.8 16V
        Volvo XC90 T6

Коментар

Значи на типото датчика за отворена врата е в ключалките, а за плафона е отделно, отстрани на колонката м/у вратите. Представлява ключе, което свързва лампата на плафона към маса. Може би и на купето е така Ако да, или е блокирало ключето. или имаш оголен проводник. Другото, което се сещам е по повод на алармаджиите... Те обикновено прават едни такива интервенции точно около въпросното ключе.
          FIAT Tipo 1,4mi - EX
          Alfa Romeo 146ti - EX
          Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Благодаря! Тези дни като ми остане време ще отворя колонката да видя и ще пиша какво е станало
            COUPE 1.8 16V
            Volvo XC90 T6

Коментар

Нали знаеш, че има възможност като превключваш ключето на плафона да променяш кога да свети. Възможно е да е там да става нещо с ключето. Ето ти схема, може да ти свърши работа.
              Прикачени файлове

Коментар

Благодаря на всички ! Оправих проблема.Оказа се,че пластината която е за постоянно включена лампа се е опряла в тази която включва при отворени врати и затова не изгасва като затворя.Почистих всичко и ги изолирах една от друга.Сега даже имам и допълнителна екстра-като си отключа с централното и ми светва лампата за 5сек,още преди да съм отворил
                COUPE 1.8 16V
                Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
                  Благодаря на всички ! Оправих проблема.Оказа се,че пластината която е за постоянно включена лампа се е опряла в тази която включва при отворени врати и затова не изгасва като затворя.Почистих всичко и ги изолирах една от друга.Сега даже имам и допълнителна екстра-като си отключа с централното и ми светва лампата за 5сек,още преди да съм отворил
                  A, ти откри топлата вода!

Коментар

Working...
                  X