Поразрових се из каталозите. На всякъде препоръчват синтетично масло - 75W90/85. Минималната спецификация е GL4. Това означава, че ZC90 не е подходящо за скоростата ви кутия. Повечето трансмисионни масла от този клас са GL4-GL5, което означава че има най-добрите смазочни качества.Няма да сгрешите ако изпозвате и по-горе написаната от мен комбинация. До сега оплаквания няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скорости на Фиат Пунто бензин - проблеми и решения ?!
Collapse
X
-
Аз имам МК2 1.2 имах теч от семерингата на първичния вал и ми омасляваше съединителя. Така че като свалих кутията започнах наред - лагери на диференциала и семеринги, лагер на първичния вал и семеринга, нов съединител VALEO комплект и ново масло на кутията 75W 80 (ако не се лъжа) Mobil . Беше неделя и само такова масло успях да намеря, а и бързах да я пробвам. Нямам никакви проблеми със скоростите, всичко си е наред за сега но съм минал само около 1000км. На всяка скорост си влизат без проблем. Не знам на какво се дължат вашите проблеми но според мен има някъкво износване по синхронизаторите или нещо друго по кутията. Дано откриете проблема и нещата да се оправят. Успех
Коментар
-
На Фиатите им замръзват скоростите зимата като падне под минус 5 градуса темп .Не винаги но се случва , затоа като загрее повечето хора нямат проблеми, но докато е студено има 6анс и да не влезе нито 1 предавка . И на мен също трудно ми влизат от 2-1 и от 3-2 и наистина може да е отм аслото щот не съм го сменял никога , но сега имам друг проблем бяха ми замръзнали преди месец скоростите и може би от там някво пръстенче се е счупило щот не мгоа да вкарам 1-ва 2-ра и задан нормално трябва да се набирам на лостта за да влезат писал съм тема по този и още един въпрос там има и снимки на джаджата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53099Анцунга се носи върху пуловера !
Коментар
-
KNDMZR написа:На Фиатите им замръзват скоростите зимата като падне под минус 5 градуса темп .Не винаги но се случва , затоа като загрее повечето хора нямат проблеми, но докато е студено има 6анс и да не влезе нито 1 предавка . И на мен също трудно ми влизат от 2-1 и от 3-2 и наистина може да е отм аслото щот не съм го сменял никога , но сега имам друг проблем бяха ми замръзнали преди месец скоростите и може би от там някво пръстенче се е счупило щот не мгоа да вкарам 1-ва 2-ра и задан нормално трябва да се набирам на лостта за да влезат писал съм тема по този и още един въпрос там има и снимки на джаджата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=53099Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар