crush написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скорости на Фиат Пунто бензин - проблеми и решения ?!
Collapse
X
-
seninkn написа:присъединявам се към клубътпри преминаване от 2 към 1 колата трябва дае почти напълно спряладразнещо при дупка или спяшт полицай и аз се чудех за смяна на маслото...Танцувай с любов!
Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]
Коментар
-
Двойно амбриране отпада то е за от малка предавка към голяма.А междинната газ определено помага от гпляма към малкаFiat Bravo 1.2 16v
http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html
Коментар
-
Здравейте,аз си мислех, че само моето пунто е зле със скоростите!!! Предишния собственик е настроил съединителя да отделя супер ниско и 1-ва и 2-ра влизат трудно. Каза ми да го отпусна, вероятно ще се оправи или да сменя питискателния диск... все едно, има ли някой, който да е сменил наскоро съединител на Пунто и въпреки това да има тези ядове?Имам и Улис ван (Фиат) при него е имало моменти на по трудно влизане, но не винаги и се оправи от самосебе си!
Коментар
-
и аз карам мк1 99 година но при мен поблем няма можеби защото е на 75 000 но с бравата имах проблем от 2-1 карал сам и доста др коли пти които също се забелязва този проблем колата да е почти спряла за да влезе 1 според мен това е нещо като защита за да не се обърка некои път водача така че караите и не се притесняваите при мен от 2-1 влиза почти без проблем при скорост над 20 км/ч тогава невлиза 1-ваФиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
това няма умора за балканче
Коментар
-
sugarev написа:и аз карам пунто мк2 1,2 спортинг като е студено немога да изкарам на свободна от 1ва, и нали после трагвам 2ра много трудно се вкарва като е студена като загрее се оправя а тва дето от 3--2-1 и при мен е така нз ко да правяFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Колегите, които след смяна на маслото имат проблем, може би са с неправилното масло.Някой в нашият форум беше писал, че скоростните кутии на фиат са високо-технологични, на което се дължи и малкото количество масло в тях. Затова е много важно да е правилното.По въпроса от 2-->1 предавка: Мисля че е нормално за тези скоростни кутии. Първа е доста къса обикновено. Това разбира се не е проблем. Моето мнение, е че скоростите са много добре оразмерени към двигателите си. Просто първа си иска скорост под 20км/ч. При другите предавки не би трябвало да има проблем.Преди две седмици, мой приятел с рено се оплакваше от подобни проблеми. Неговата скоростна съдържа 3.5 литра масло. По каталог маслото му е ELF TRJ 75W80 GL4. Препоръчах му(така и така щеше да го сменя) - Tutela Car Technix 75W85 GL4+ Масло и добавка Политрон. За мен това масло на тутела е много добро-ето му характеристиките:# Special E.P./antiwear additives to warrant optimum protection of the transmission components also under limit lubricating conditions (when moving off, at pickup torque, etc.) and with high load at low rpm.# Particularly suitable for gearboxes with 4-wheel drive.# Outstanding adhesion of the lubricating film to warrant optimum protection of the mechanical parts under all lubricating conditions which prevents gearbox noise.# Viscosity grading specifically intended to optimise gearbox handling under all operating temperature conditions.# Fuel economy product as it reduces the frictions involved with high friction control under all circumstances, thereby reducing fuel consumption.# Fully synthetic formula that guarantees excellent temperature-oxidation resistance properties.# Compatible with the materials used in sealsПослуша ме. Не може да се изхвали как лесно се превключват предавките! Поздрави, дано съм бил полезен!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
pyntoto написа:дадоха ми масло tytela zc90, без добавки е за скоросната кутия,ако нее ако нее подходящо какво да взема,пунто 1,7тд98год.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Намерих го. Но характеристиките му са: SAE 80W-90 --> Този вискозитет се дава предимно за диференциали. Зимата ще е тегаво с него.API GL-3 --> Малко поизостанала спецификация. Означава, че смазочните качества не са кой знае какво. ZF TE-ML 02 LEV� FIAT 9.55550IVECO STANDARD 18-1807 Аз лично не бих го използвал.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
pyntoto написа:дадоха ми масло tytela zc90, без добавки е за скоросната кутия,ако нее ако нее подходящо какво да взема,пунто 1,7тд98год.Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
това няма умора за балканче
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар