Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скорости на Фиат Пунто бензин - проблеми и решения ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

crush написа:
    Що не пробвате да си отпуснете малко съединителите и да видите какъв ще е ефектът. На мойто браво свърши работа, обаче сега ми е по-високо от спирачката педала...
    И на мен ми е така задна от време на време ! Като запече с леко отпускане влиза

Коментар

seninkn написа:
      присъединявам се към клубътпри преминаване от 2 към 1 колата трябва дае почти напълно спряладразнещо при дупка или спяшт полицай и аз се чудех за смяна на маслото...
      Същата работа помогнете ми и на мен със информация ако има решение
      Танцувай с любов!
      Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]

Коментар

Един съвет от мен,за превключване от 3-2-1 използвайте двойно амбриране и междина газ и скоростите си влизат без проблем!Ако някой не знае какво е това да пита някои които може да му покаже!Поздрави.
        Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Двойно амбриране отпада то е за от малка предавка към голяма.А междинната газ определено помага от гпляма към малка
          Fiat Bravo 1.2 16v
          http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

да с междинна газ става от по-голяма към по-малка
            Grande Punto 1.3 75 hp
            Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Здравейте,аз си мислех, че само моето пунто е зле със скоростите!!! Предишния собственик е настроил съединителя да отделя супер ниско и 1-ва и 2-ра влизат трудно. Каза ми да го отпусна, вероятно ще се оправи или да сменя питискателния диск... все едно, има ли някой, който да е сменил наскоро съединител на Пунто и въпреки това да има тези ядове?Имам и Улис ван (Фиат) при него е имало моменти на по трудно влизане, но не винаги и се оправи от самосебе си!

Коментар

и аз карам мк1 99 година но при мен поблем няма можеби защото е на 75 000 но с бравата имах проблем от 2-1 карал сам и доста др коли пти които също се забелязва този проблем колата да е почти спряла за да влезе 1 според мен това е нещо като защита за да не се обърка некои път водача така че караите и не се притесняваите при мен от 2-1 влиза почти без проблем при скорост над 20 км/ч тогава невлиза 1-ва
                Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
                Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
                това няма умора за балканче

Коментар

и аз карам пунто мк2 1,2 спортинг като е студено немога да изкарам на свободна от 1ва, и нали после трагвам 2ра много трудно се вкарва като е срудена като загрее се оправя а тва дето от 3--2-1 и при мен е така нз ко да правя

Коментар

след смяна на маслото и при мен 1 не влиза при студено време,като тръгвам първо вкльчвам 2 след това 1 влиза без проблем,незнам неподходящо масло или.
                    пунто 1,7тд

Коментар

sugarev написа:
                      и аз карам пунто мк2 1,2 спортинг като е студено немога да изкарам на свободна от 1ва, и нали после трагвам 2ра много трудно се вкарва като е студена като загрее се оправя а тва дето от 3--2-1 и при мен е така нз ко да правя
                      едно към едно с моите проблеми И аз така понякога едва я изкарвам на свободна . Друг път си влизат като у дома си , но много рядкоЯвно проблема го има и при Пунто Мк2 , както и Браво 1.2 . Понеже скоростните кутии са еднакви все пак , с жила ... Преди като карах Мареата си влизаха добре скоростите , само понякога , когато не съм натиснал хубаво съединителя не влизаха от първия път ..Да обобщим :- смяната на масло не подобрява нещата+ междинна газ+ "размърдване" на лоста в спряло положение
                      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Колегите, които след смяна на маслото имат проблем, може би са с неправилното масло.Някой в нашият форум беше писал, че скоростните кутии на фиат са високо-технологични, на което се дължи и малкото количество масло в тях. Затова е много важно да е правилното.По въпроса от 2-->1 предавка: Мисля че е нормално за тези скоростни кутии. Първа е доста къса обикновено. Това разбира се не е проблем. Моето мнение, е че скоростите са много добре оразмерени към двигателите си. Просто първа си иска скорост под 20км/ч. При другите предавки не би трябвало да има проблем.Преди две седмици, мой приятел с рено се оплакваше от подобни проблеми. Неговата скоростна съдържа 3.5 литра масло. По каталог маслото му е ELF TRJ 75W80 GL4. Препоръчах му(така и така щеше да го сменя) - Tutela Car Technix 75W85 GL4+ Масло и добавка Политрон. За мен това масло на тутела е много добро-ето му характеристиките:# Special E.P./antiwear additives to warrant optimum protection of the transmission components also under limit lubricating conditions (when moving off, at pickup torque, etc.) and with high load at low rpm.# Particularly suitable for gearboxes with 4-wheel drive.# Outstanding adhesion of the lubricating film to warrant optimum protection of the mechanical parts under all lubricating conditions which prevents gearbox noise.# Viscosity grading specifically intended to optimise gearbox handling under all operating temperature conditions.# Fuel economy product as it reduces the frictions involved with high friction control under all circumstances, thereby reducing fuel consumption.# Fully synthetic formula that guarantees excellent temperature-oxidation resistance properties.# Compatible with the materials used in sealsПослуша ме. Не може да се изхвали как лесно се превключват предавките! Поздрави, дано съм бил полезен!
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

дадоха ми масло tytela zc90, без добавки е за скоросната кутия,ако нее ако нее подходящо какво да взема,пунто 1,7тд98год.
                          пунто 1,7тд

Коментар

pyntoto написа:
                            дадоха ми масло tytela zc90, без добавки е за скоросната кутия,ако нее ако нее подходящо какво да взема,пунто 1,7тд98год.
                            Това масло в сайта на Селения не го виждам! * TUTELA CAR CS SPEED * TUTELA CAR CVT N.G. * TUTELA CAR EPYX * TUTELA CAR EXPERYA * TUTELA CAR GI/E * TUTELA CAR MATRYX * TUTELA CAR MULTIAXLE * TUTELA CAR TECHNYX * TUTELA CAR ZC 75 SYNTH * TUTELA GI/A * TUTELA GI/R * TUTELA GI/V * TUTELA GI/VI * TUTELA SPORT ZC COMPETITION * TUTELA SPORT ZC RACING * TUTELA TRANSMISSIONS CAR XVI * TUTELA TRANSMISSIONS GEARTECH * TUTELA TRANSMISSIONS TRUCK W 90/LS * TUTELA TRANSMISSIONS W 90/M-DA * TUTELA W 140/M-DA * TUTELA W 90 M-DA

Коментар

Намерих го. Но характеристиките му са: SAE 80W-90 --> Този вискозитет се дава предимно за диференциали. Зимата ще е тегаво с него.API GL-3 --> Малко поизостанала спецификация. Означава, че смазочните качества не са кой знае какво. ZF TE-ML 02 LEV� FIAT 9.55550IVECO STANDARD 18-1807 Аз лично не бих го използвал.

Коментар

pyntoto написа:
                                маслото е 75W/90 полусинтетика за мк1 с това масло излиза
                                Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
                                Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
                                това няма умора за балканче

Коментар

Working...
                                X