Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скорости на Фиат Пунто бензин - проблеми и решения ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скорости на Фиат Пунто бензин - проблеми и решения ?!

Понеже гледам , че е доста чест проблем при Пунто Мк1 бензин , а и при Мк2 се среща , нека в тази тема всеки да пише какво е правил и има ли подобрение Особено сега зимата имам чувството , че карам Зил Лятото проблемно беше включването от 3-2 , 2-1 До сега съм правил само едно подобрение по скоростите :- смяна на масло - без особен резултатНека някой да напише какъв е ефекта след смяна на :- масло- съединител- ремонт на скростна кутия- дори скоростна кутия- др
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

интересна тема....ще я следя. Както и другите колеги и аз имам проблем със скоростите на пунто мк1 ....мн трудно влизат и всеки ми казва различно....
    Grande Punto 1.3 75 hp
    Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Аз като смених маслото почнаха да влизат трудно 1ва и 2ра,особенно като е студена.Някой беше споменал за накаква добавка,бил я сложил и се оправила,ама каква е и колко е вярно,нямам идея.

Коментар

присъединявам се към клубътпри преминаване от 2 към 1 колата трябва дае почти напълно спряладразнещо при дупка или спяшт полицай и аз се чудех за смяна на маслото...
        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Аз като смених маслото почнаха да влизат трудно 1ва и 2ра,особенно като е студена.Някой беше споменал за накаква добавка,бил я сложил и се оправила,ама каква е и колко е вярно,нямам идея.

Коментар

И на мойта кошница е така . 2-1 трябва да си почти спрял защото не влиза.Същото е става като я позасилиш на 3 и пробваш 2 -няма влизане ! Питах един майстор и той ми каза че това е като някаква защита при тези коли !

Коментар

вкарай малко обороти преди да смениш на 2-ра и ще се оправи
              Grande Punto 1.3 75 hp
              Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Ем. нормално закаф ти е да засилваш на 3та и после да връштах на 2ра ? И закакво ти е 1 ва ,като като се ползва само за потегляне.А като почти си спрял ама не си ... си ръгаш 2 ра на полусъединител набираш малко обороти и пускаш... апак и дане си наполусъединител пак си тръгва...
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                  Ем. нормално закаф ти е да засилваш на 3та и после да връштах на 2ра ? И закакво ти е 1 ва ,като като се ползва само за потегляне.А като почти си спрял ама не си ... си ръгаш 2 ра на полусъединител набираш малко обороти и пускаш... апак и дане си наполусъединител пак си тръгва...
                  Просто дадох пример !

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                    Ако караш в град като Велико Търново , повярвай ми , много ще се изнервиш . На легнал полицай по баир да тръгнеш на втора ако си с 2-3 човека трябва да се тътриш едва едва .... От трета на втора все ми се случва по нанадолнище преди голям завой , също много неудобно . Друго , понеже спирам на паркинг на улица с голям трафик , като се изтреляш бързо на задна , после спирам , не в движение , и пак е зор да вкараш първа . Сега зимата и на място си е зор да освободиш от първа , после да вкараш на място която и да е скорост , без пета Абе и от свободна на първа също си е голям зор , понякога и втора Понякога помага като на място с натиснат съединител размърдам скоростния лост по посока 1-2-3-4-3-2-1 и после си влизат с един пръст но понякога става Всеобщ проблем е , надявам се някой да се е справил с него и да го сподели с нас в тази тема !
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                      Fiat_Punto11 написа:
                      Ако караш в град като Велико Търново , повярвай ми , много ще се изнервиш . На легнал полицай по баир да тръгнеш на втора ако си с 2-3 човека трябва да се тътриш едва едва .... От трета на втора все ми се случва по нанадолнище преди голям завой , също много неудобно . Друго , понеже спирам на паркинг на улица с голям трафик , като се изтреляш бързо на задна , после спирам , не в движение , и пак е зор да вкараш първа . Сега зимата и на място си е зор да освободиш от първа , после да вкараш на място която и да е скорост , без пета Абе и от свободна на първа също си е голям зор , понякога и втора Понякога помага като на място с натиснат съединител размърдам скоростния лост по посока 1-2-3-4-3-2-1 и после си влизат с един пръст но понякога става Всеобщ проблем е , надявам се някой да се е справил с него и да го сподели с нас в тази тема !
                      1-2-3-1-4 това е положението! Като караме коли незнайно коя употреба така и ще си остане !!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_49Иначе и аз съм така ама вече съм свикнал

Коментар

служебната кошница е голфф тройка комби и скоростите си влизат и нагоре и надолу без проблем просто подредба и преводни числаиначи това за предавка надолу помага зимно време
                        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Абе те и мойте си влизаха едно време ама,на. Имам една теория,че е от жилото на съединитела целия филм.Ще си поиграя с реглаж тия дни ,ако ми остане време,и ще пиша дали е станало нещо.

Коментар

Що не пробвате да си отпуснете малко съединителите и да видите какъв ще е ефектът. На мойто браво свърши работа, обаче сега ми е по-високо от спирачката педала...
                            www.CarProfi-BG.com
                            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                            Най-атрактивните цени в София!

Коментар

аз не карам пунтияк,но и на моята мареа се забелязва подобно нещо само от 2-1 трябва почти да е спряла колата,за да влезе,понякога и на спряла е трудно....ама не ми е кой знае какъв проблем засега,ако не е по нанагорнище успявам и на втора да тръгна,а на легнал полицай нагоре минавам на втора с малко газ,не ми се налага да се тътря после едва докато набере
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                              X