Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за брой скорости

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как да разбера дали мойта е сменяна. Защото единственото за което съм сигурен е че е с 6 скорости, залагам я ако не е. и други познати колеги я покараха и се убедиха
    фиат мареа 2.4тд
    опел фронтера

Коментар

На десния изход на диференциала има ли вискомуфа като на снимката ?

Коментар

не мога да се ориентирам но не виждам такава муфа
        фиат мареа 2.4тд
        опел фронтера

Коментар

Днес ходих до един сервиз за консултация, наистина е шестстепенна кутията, според тях е фабрична, няма белези да е сменяна, казаха ми че е възможно да е някаква лимитирана серия от този модел пусната с шестстепенна кутия. В интернет не намерих такава серия. Всъщност това ме радва че мареата ми е с шест скорости, просто не мога да си обясня защо е така.
          фиат мареа 2.4тд
          опел фронтера

Коментар

ivailo7406 написа:
            Днес ходих до един сервиз за консултация, наистина е шестстепенна кутията, според тях е фабрична, няма белези да е сменяна, казаха ми че е възможно да е някаква лимитирана серия от този модел пусната с шестстепенна кутия. В интернет не намерих такава серия. Всъщност това ме радва че мареата ми е с шест скорости, просто не мога да си обясня защо е така.
            Защото някой,някога,някъде я е сменил.

Коментар

или е поръчана с такава , по ВИН ще се разбере

Коментар

нещо не ми е ясно какво е това ВИН
                фиат мареа 2.4тд
                опел фронтера

Коментар

ВИН e VIN (Vehicle ID Number, примерно. ЕГН-то на колата). Не може нещо да е поръчано с екстра, която не се предлага като опция. Ако може да се разбере по ВИН, то в каталога за резервни части ще има части за такава кутия. А то няма. На самата кутия дали не пише някакви номера нещо, по което да се идентифицира? Залагам една бира, и един шоколад от малките, че кутията е от алфа 166 2.4 жтд.

Коментар

днес проверихме за надписи няма, а и в интернет има още една с шест скорости в бургас , която се продава и собственика твърди че не е сменял кутията. Мойта е докарана в края на 2008 г и аз съм първи собственик в Бългалия , а италианците се съмнявам да се разправят с скорости
                    фиат мареа 2.4тд
                    опел фронтера

Коментар

6 скорости

Колеги има Фиат с 6 скорости и това е моята красавица /Fiat Punto 6 speed 1.1 55 hp/ ето това мога да кажа скоростите са толкоз къси 4е няма вариянт да караш на 5 и да не разбереш че трябва да вкл 6 . Колкото до колегата съм напълно съгласен с него - разбира се че има 6 степенна скоростна кутия.Не искам да споря но които не вярва може да се обеди кат ми иде на гости до Слънчев бряг :D:D:D:D:D

Коментар

ivailo7406 можеш ли да пуснеш снимки на лоста, и скоростната кутия, снимана отдолу, за да я видим? Много е интересно това нещо!
                        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

при първа възможност ще пусна снимки
                          фиат мареа 2.4тд
                          опел фронтера

Коментар

Re: 6 скорости

niki87bg написа:
                            Колеги има Фиат с 6 скорости и това е моята красавица /Fiat Punto 6 speed 1.1 55 hp/ ето това мога да кажа скоростите са толкоз къси 4е няма вариянт да караш на 5 и да не разбереш че трябва да вкл 6 . Колкото до колегата съм напълно съгласен с него - разбира се че има 6 степенна скоростна кутия.Не искам да споря но които не вярва може да се обеди кат ми иде на гости до Слънчев бряг :D:D:D:D:D
                            Колега , не си ни разбрал нещо. Никой не коментира Фиат Пунто. Коментира се модел ФИАТ Мареа с турбодизелов двигател "ТД 125". На него твоята скоростна кутия ще му е като детска играчка да я счупи. А и нали се сещаш какви са предавателните отношения на кутия в 2.4 литров дизелов, и 1.1 литров бензинов двигател (крайно отношение)

Коментар

Ако ще се обиждаме не е тук мястото / не говоря за големина на мотора и прочие / давам мнение че има модел с 6 степенна скоростнс кутия , дали мотора е 1.1 или 2.4 ИМА модел с 6 скорости не само пунто но и Мареа/виждал сам на един приятел от София ,неговата е с 6 скорости и е със същия мотор като на колегата / Или съм останал не разбран или трябва малко повече обяснение в форума

Коментар

Re: 6 скорости

niki87bg написа:
                                Ако ще се обиждаме не е тук мястото / не говоря за големина на мотора и прочие / давам мнение че има модел с 6 степенна скоростнс кутия , дали мотора е 1.1 или 2.4 ИМА модел с 6 скорости не само пунто но и Мареа
                                Колега, ако смяташ че някой с нещо те обижда, използвай бутона за доклад на поста, или се свържи с модератор. Странно, но от този пост:
                                niki87bg написа:
                                Колеги има Фиат с 6 скорости и това е моята красавица /Fiat Punto 6 speed 1.1 55 hp/ ето това мога да кажа
                                останах с впечатление че говориш за конкретен модел - твоята красавица, а не за конкретния двигател, който се обсъжда в темата. Снимай на твоя приятел шест-степенната кутия, иначе така както си написал
                                niki87bg написа:
                                виждал сам на един приятел от София
                                е все едно да кажеш че си чул на пазара една жена да казва, че е чула по радиото, че един друг е казал.....

Коментар

Working...
                                X