Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Fiat Brava 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Fiat Brava 1.6

Здравейте всички , в този форум благодарение на вас разреших много проблеми по моя Fiat Brava. Остана само още един проблем, за които не намерих решение, затова реших да се до питам до вас.Fiat-a e 1.6 16v 1997г. Проблема е следния имам някво странно чукане в предницата , като е студен двигателя чукането е по слабо, вследствие като вдигне малко градусите започва усилване на чукането, не поддържа добре оборотите пада под 1000 и лампичката за маслото ми премига, като дам газ и се вдигат оборотите лампичката изгасва. Някой ако може да помогне ще съм му много задължен !!!Благодаря ви предварително !

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Неприятно, но чукането сигурно идва от хидравличен повдигач, което може да замъкне след себе си разпределителен вал и клапани, вероятно при теб е станало. Нормалните работни обороти са 850, щом маслото ти присветва при свободни обороти, или е скапано или е заминала маслена помпа, но това е малко вроятно, друго възможно е запушен маслен филтър. Закарай колата в сервиз тука само ще хвърляме боб.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ми карал съм я на маистори едни викат караи я докато не се развали други пък викат че е от коляновия вал, забелязах и друго че като е студено е не тропа толкова върви повече отколкото като загрее. ако някои разбира моля да помогне

Коментар

Проверявал ли си нивото на маслото?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Свали и премери основни и биелни лагери,провери повдигачите (лично мен ме съмнява да е от тях).Тук най много да ти дадем насоки,но ти избираш от кое да започнеш .

Коментар

Ми да ви кажа често ще проверя всичко и мен ме съмнява че е от лагерите или повдигачите , не е от маслото защото го смених няма и преди седмица с качествено масло castrol още днес ще повикам 1 познат маистор и я почваме , исках да попитам и друго ако е от повдигача проблем ли е да сменя само единия или трябва да се сменят всичките? защото ми искат по 17 лева за 1 повдигач

Коментар

Както си прецениш,ако ти се дават пари за всичките ги смени,ако не само 1-2-3 колкото има заминали(ако има),никакъв проблем не е,не приятното е единствено ако се разтракат останалите след време,но дали ще се разтракат никой не знае,аз лично бих си сменил само прецакан повдигач.Ако сваляш основните лагери си виж и аксиалните.Това може да ти е от полза ако стигнеш до лагери.

Коментар

Благодаря ти много за информацията още днес я захващам

Коментар

Колега я кажи какво стана в крайна сметка че и при мен е така и я карам така 80 хил. км без промяна на състоянието.
                  Fiat Brava 1.6/16v